Tudtad? A nárcisztikus emberek a lájkokból táplálkoznak

Facebook közösségi oldal nárcizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fut, jógázik, gyúr, mindemellett pedig odafigyel az étkezésére is - mindenkinek akad olyan Facebook ismerőse, aki minden percéről tájékoztatja követőit. Nos, ők nagy eséllyel nárcisztikus személyiségzavarral küzdenek, legalábbis a brit kutatók szerint.

ABrunel University London kutatásai szerint azon ismerőseink, akik állandóan posztolnak az edzéseikről, valószínűleg nárcisztikusak, és bejegyzéseikkel

a külvilág elismerésére vágynak.

A taulmány azt is hangsúlyozza, hogy a jellemvonások erősen befolyásolják azt, hogy miről posztolunk Facebookon, eszerint pedig a nárcisztikusak hajlamosabbak gyakrabban megosztani az eredményeiket, legyen szó akár sportról, vagy diétáról.

A kép illusztráció Forrás: Dreamstime

Ha egy poszt rengeteg lájkot kap, a nárcisztikus emberek ezáltal megerősítést nyernek, így pedig beindul a mókuskerék, és újabb és újabb bejegyzések születnek nagyjából ugyanarról a tevékenységről.

A nárcizmusról

A nárcisztikus személyiségzavar létező rendellenesség, amely a beteg önmaga iránt érzett erőteljes szégyen- és elégedetlenségérzetéből táplálkozik - olvasható a Medbroadcast internetes portálon. Annak érdekében, hogy a betegek megbirkózzanak szégyenérzetükkel, védekezésként saját érzéseik másokra való kivetítését, az ellentámadást, mások okolását használják, illetve mindent elkövetnek, hogy bebizonyítsák maguknak különleges mivoltukat.

Nárcisztikus vagy? Mártír vagy pletykafészek? Ezért utálnak a munkatársaid!

Az ismert pszichiáter, Dr. Judith Orloff szerint minden irodában öt személyiségtípus dolgozik. Ők a nárcisztikus, a düh-függő, a passzív-agresszív, a búntudat-turista és a pletykaárus. A teljes cikket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.