Baukó Éva már három éve nem nyúlt alkoholhoz, azóta szemmel láthatóan összeszedte magát, azonban egykori problémái mély nyomot hagytak benne: pánikbetegséggel küzd.

"Az ismerőseim egy része azt javasolja, hogy szedjek gyógyszert, de megmondom őszintén, nem vagyok gyógyszerpárti. Hat-hét éve jelentkezett először a pánik, azóta megtanultam, hogy nem elnyomni, hanem megoldani kell ezt az érzést" - mesélt pánikbetegségéről az egykori villalakó, aki a tünetek alapján először azt hitte,

csupán koffeintúladagolásról van szó.   

Nagy Alekosz és Baukó ÉvaForrás: Facebook/Baukó Éva

"A második-harmadik alkalommal már aggódtam, a pánikkal járó halálfélelem is megijesztett, de amikor ittam egy pohár bort, kicsit megnyugodtam. Ezután nem sokkal indult a ValóVilág. Mivel nyugtatót nem vihettem be, iszogattam. Szükségem volt valamire, ami elnyomja a szorongásos érzést. A show után so­káig csak so­főrrel mertem közlekedni, mert már előre féltem, hogy mikor tör rám a bénító pánik" - mondta Éva, aki akkoregy nagyon nehéz időszakon ment keresztül.

Forrás: Facebook/Baukó Éva

"Tényleg nehéz időszak volt, és elég mélyre vitt. Amikor rövid időre eltűntem a nyilvánosság elől, erre a problémára kerestem megoldást. Akkoriban jöttem össze a volt párommal, aki pszichiáterként dolgozott, és már a puszta jelenlétével is sokat segített, akkoriban alig voltak tüne­teim.

Tudom, azért, mert biztonságban éreztem magam.

Mióta szakítottunk, a szorongás visszatért, havonta legalább kétszer jelentkezik még most is. Nem olyan régen beszélgettem egy pszichiáterrel, egy órát voltam nála tizenkétezer forintért, változást azonban nem hozott. Most minden erőmmel azon vagyok, hogy megtaláljam a pánikbetegség­ből kivezető utat, a pánikot kiváltó lelki okokat" – sóhajtott Éva.

"Én egy életvidám nő vagyok, túl akarok lenni ezen" - szögezte le határozottan.