Ők a legboldogabb magyarok

Forrás: Dreamstime -
boldogság lelki egészség boldogságtérkép napidoktor Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyedülálló felmérésből nem csupán az derült ki, Magyarország mely részein élnek a legboldogabb emberek, hanem az is, hogy milyen tényezők befolyásolják a boldogságérzetet.

Érdekes eredménnyel zárult az a Boldogságintézet nemrég bemutatott kutatása, amely során megrajzolták Magyarország boldogságtérképét - erről korábban itt írt a Life.hu. A felmérésből azonban nem csupán az derül ki, hogy hazánk mely régióiban a legboldogabbak vagy épp a legkevésbé azok az ott lakók, hanem a különböző szociális tényezők és a boldogság eléréséhez és megtartásához szükséges képességek közötti párhuzamot is megmutatja.

Forrás: Dreamstime

Ki boldog?

Ez alapján kiderült, hogy

sokkal többen vallják boldogabbnak magukat a Dunántúlon, mint Észak-Magyarországon,

és jellemzően a családos, többgyerekes 30 év feletti, vidéki nők érzik magukat a legboldogabbnak.

Forrás: Dreamstime

Még több érdekes adatért kattints a Napidoktor.hu oldalára!

A Pszichológus Pasi: a mamahotel csábító kényelmehttp://www.life.hu/drlife/20160909-a-pszichologus-pasi-a-mamahotel-jelensegrol.htmlA felnőtté válás része az önállósodás, a szülőkről való leválás és az önálló egzisztencia megteremtése. Ám mi történik akkor, ha a húszas-harmincas éveiben járó fiatal felnőtt még mindig a szüleivel él egy háztartásban? Meddig egészséges élvezni a szülői otthon nyújtotta biztonságot és támogatást? A Pszichológus Pasi ezúttal a mamahotel jelenségét járja körbe. Dr. Life--Újra támad a világ egyik legpusztítóbb betegsége?http://www.life.hu/drlife/20160912-a-tortenelem-legpusztitobb-betegsegei-a-lepra.htmlA legfrissebb hírek szerint két diákot kellett elkülöníteni a Los Angelestől keletre található kaliforniai Jurupa Valley-ben, miután a tüneteik alapján leprát diagnosztizáltak náluk. Bár maga a betegség nehezen fertőz, ráadásul ma már számtalan kezelési lehetőség áll rendelkezésre, a lepra elmúlt évszázadokban okozott pusztítását elnézve bizony van okuk az aggodalomra a térségben élőknek vagy az oda utazóknak. Dr. LifeAFPBetegségek a filmvásznon: a skizofréniahttp://www.life.hu/drlife/20160907-betegsegek-a-filmvasznon-a-skizofrenia.htmlMi a közös Johnny Deppben és Leonardo DiCaprióban? Mindkettőjüknek volt szerencséje belebújni egy skizofrén beteg bőrébe. Az egyik legismertebb és egyben legfélelmetesebb mentális zavar ugyanis több hollywoodi filmest is megihletett - ezekből szemezgettünk most a Life.hu legújabb sorozatában. Dr. Life--Kis híján anorexiássá tették hatalmas mellei Gail Porter műsorvezetőthttp://www.life.hu/drlife/20160910-gail-porter-musorvezeto-hatalmas-mellei-miatt-kis-hijan-anorexias-lett.htmlA népszerű brit tévés saját bevallása szerint nagyon szenvedett elképesztően nagy kebleitől. Gail Porter nemrég esett át egy mellkisebbítő műtéten.Dr. Life--Rend a lelke mindennek – Avagy mikortól beteges a tisztaságmánia?http://www.life.hu/drlife/20160905-mikortol-beteges-a-rend-es-tisztasagmania.htmlTedd a szívedre a kezed, és valld be őszintén: ugye, neked sincs ellenedre, ha a munkahelyedre beérve egy rendezett, tiszta asztal fogad, hazaérve pedig csak úgy árad a finom illat a lakásodból, ahol frissen mosott ágyneműben hajthatod álomra a fejed? Természetes, hogy szeretjük, ha rendezett és tiszta környezet vesz bennünket körül. Ezért mosogatunk el, pakolunk össze magunk után, porszívózunk, és pucoljuk meg időnként az ablakokat. Ám mi van akkor, ha valaki nem bír leállni, ha csak akkor érzi jól magát – vagy még akkor sem –, ha mindent letakarított az utolsó porszemig? Dr. LifeOrigoÖrökletes betegség okozhatta Mona Lisa haláláthttp://www.life.hu/drlife/20160831-mona-lisa-halalat-egy-orokletes-betegseg-okozhatta.htmlLeonardo da Vinci rendkívüli részletességgel ábrázolta világhírű festményének alanyát, ami alapján következtetni lehet arra, miért halt meg olyan fiatalon a képen szereplő hölgy. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.