Elkészült Magyarország első boldogságtérképe

boldogság térkép Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkészült Magyarország első boldogságtérképe! A felmérés egyedülálló, hiszen különböző szociális tényezők és a boldogság eléréséhez és megtartásához szükséges képességek közötti párhuzamok segítségével mutatja meg, hogy hol és mennyire boldogok a magyarok.

A boldogság összefüggésben van az életkorral, a családi állapottal és az iskolázottsággal is.

A legboldogabb megyék Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas és Zala.

A legboldogabb városok pedig Győr, Debrecen, Szeged, Pécs és Miskolc. Budapesten illetve Pest megyében átlagosan boldogok az emberek.
A felmérés alapján Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Somogy megyében a legrosszabb a helyzet.

Forrás: Origo

"Az eredmények arról is árulkodnak, hogy melyik hazai régiókra kell fókuszálnunk a Boldogságprogrammal, vagyis hol van szükség arra, hogy megtanítsuk az embereket boldogságuk növelésére. Ez nem jelent mást, mint a negatív hatásokkal való megküzdést, és a pozitív élmények minél tovább tartó megélését. Ezek mind tanulható képességek, és fontos tudni, a boldogság a saját kezünkben van!"- magyarázta Bagdi Bella, a Boldogságprogram szakmai irányítója.

Forrás: Origo

„Rengeteg érdekességgel szolgálnak az adatok, melyek más, nemzetközi kutatásokkal is összehasonlíthatóak. Kiderült, hogy a nők mindenhol boldogabbnak vallották magukat, de az is, hogy minél kisebb egy település, annál derűsebben látják a világot a lakói."

Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.