Csonka Eszter anorexia testépítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már testépítéssel foglalkozik és edzőként dolgozik az egykor anorexiával küzdő Csonka Eszter. A 38 éves nőt már több ezren követik Facebookon. Most őszintén vallott betegségéről és arról hogyan változott meg az élete az edzés hatására.

Sok fiatalhoz hasonlóan, Eszter is tizenévesen került bele az anorexia csapdájába. Mostanra nyoma sincs az egykor 32 kilogrammos vékony lánynak. A fiatal nő olyannyira kigyúrta magát, hogy sorra nyeri a testépítő versenyeket.

"Nem voltam boldog kamasz. Megmagyarázhatatlan megfelelési kényszerrel küzdöttem, nehogy elhízzak.

17 évesen 32 kiló volt a súlyom, anorexiában szenvedtem.

Ez sajnos egy olyan pszichés betegség, amiből szinte nem lehet kijönni. Sokan próbáltak segíteni, főleg édesanyám, de a megoldást a bátyám hozta. Az ő noszogatására mentem le 21 éves koromban egy konditerembe, ez életmódváltozással és evéssel is járt" – mesélte a Borsnak Eszter.

"2010-ben 47 kilósan Boszniában az első versenyemen a dobogó legfelső fokára állhattam. A páromat is ebben az időben ismertem meg. 2010 decemberében a Facebookon kezdtünk levelezni. (...)

A mostani súlyom 61, az anorexiáról lejöttem "

Párja edzőként dolgozik és most ő is ezt az életet éli.
"Ez egy olyan dolog, amit nem lehet abbahagyni. Normális életet élünk, de nincs buli, alkohol és drog, de van mozi, kutya és főleg szerelem"

Így kapj új erőre, ha elfáradsz a célhoz vezető útonhttp://www.life.hu/drlife/20160930-igy-kapj-uj-erore-ha-elfaradsz-a-celhoz-vezeto-uton.htmlHiába hiszünk magunkban, hiába akarunk mindent megtenni a célért, néha az erős motiváció ellenére is elfáradunk, elbizonytalanodunk. Ilyenkor érdemes egy kicsit megállni, és kipróbálni néhány trükköt, amelyek biztosan segítenek abban, hogy visszanyerd az erődet. Dr. Life--Legyőzte a HIV vírust egy 44 éves férfihttp://www.life.hu/drlife/20161003-legyozte-a-hiv-virust-egy-44-eves-ferfi-uj-modszer-segitett-a-kutatoknak.htmlA szociális munkásként dolgozó férfi szervezetéből egy új módszerrel sikerült kiűzni a vírust. Dr. LifeOrigoSzörnyű baleset érte Lindsay Lohant: leszakadt az ujjahttp://www.life.hu/drlife/20161003-leszakadt-lindsay-lohan-ujja-hajokazas-kozben-torent-baleset-a-szinesznovel.htmlSzörnyű baleset történt Lindsay Lohan színésznővel, akinek az élete sem túl boldog mostanában. A sztár kikapcsolódásra készült, ám a hajókázásnak borzalmas vége lett: leszakadt a gyűrűsujjának egy perce. Dr. LifeOrigoTegyél a hajlamok ellen!http://www.life.hu/drlife/20160927-tegyel-a-hajlamok-ellen-betegsegeket-legyozheted-ezzel.htmlHa felüti a fejét egy betegség, bármiféle probléma a testünkkel, a lelkünkkel, sokszor védekezünk azzal, hogy hajlamunk van rá. Pedig a hajlamok ellen is lehet, sőt érdemes is tenni – az egészségesebb jövő érdekében! Dr. Life--Hízás a gyors fogyókúrás tippektől?http://www.life.hu/drlife/20161002-hizashoz-vezetnek-a-gyors-fogyokuras-tippek-jojo-effektus.html A gyors fogyókúrás tippek, módszerek azok, amelyekre a netezők leggyakrabban keresnek rá a böngészőkben. Dr. Katona Evelin endokrinológus azonban arra figyelmeztetett, hogy a tartós súlyvesztésnek nem a gyorsaság a kulcsa.Dr. Life--Ijesztő! Ismét sokkoló fotót posztolt Cinthya Dictatorhttp://www.life.hu/drlife/20160930-csontsovany-kepet-posztolt-cinthya-dictator.htmlNem ez az első fotója Cinthyának, amin sokkolóan vékony testet villant, ám ez a mostani szelfi mindenkit megdöbbentett. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.