Betegsége csapdájában: nem bír leállni az evéssel a 200 kilós fiú

kövér betegség telítettség túlsúly evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem számít, milyen keményen próbálkozik Szaraz Henry, nem képes lefogyni. Egy vele született betegség miatt ugyanis étvágya kielégíthetetlen, számára nem ismert a telítettség érzése. Édesanyja ápolására szorul, és minden ételt lakattal kell elzárni a 200 kilós fiatal elől, akinél csak idő kérdése, hogy mikor alakulnak ki súlyos szövődmények.

Hiába küzd a 19 éves Henry, képtelen a fogyásra. Egy veleszületett betegség az úgynevezett Prader-Willi-szindróma miatt nem érez telítettséget, ellenben minden gondolata az evés körül forog. Már 200 kilót nyom a fiatal, és nem lehet túljárni az eszén, ha az ételről van szó. Az édesanyja már lakattal zárja el előle az élelmiszert.

Forrás: Go Found Me

Az egészsége, sőt az élete forog kockán, a család pedig lassan eladósodik. A betegsége miatt ugyanis

az édesanyja ápolására szorul, mivel nemcsak az étvágyára hat a szindróma, hanem a viselkedésére is.

Gyakran vannak dühkitörései, és a szellemi szintje is alacsonyabb az átlagosnál. Emellett természetesen egészségügyi ellátásra is szorul, rajta kívül pedig még két gyermeket kell eltartani a családban. Az édesanya most végső kétségbeesésében egy adománygyűjtő oldal segítségével próbálja finanszírozni a kiadásaikat - írja a Daily Mail.

Prader-Willi-szindróma

A ritka rendellenesség az újszülötteknél etetési nehézségekkel jár, de a gyermek 2-3 éves korára ez megváltozik: kielégíthetetlen étvágyuk lesz a csemetéknek, akik egyáltalán nem éreznek telítettséget. Ennek következtében hamar elhíznak, és gyorsan megjelennek a túlsúllyal járó szövődmények. Viselkedési problémák is előjönnek az ilyen gyerekeknél, jellemző rájuk a túlzott agresszió és a dühkitörések. Szellemi fejlődésük is elmarad az egészséges társaikétól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.