Nem számít, milyen keményen próbálkozik Szaraz Henry, nem képes lefogyni. Egy vele született betegség miatt ugyanis étvágya kielégíthetetlen, számára nem ismert a telítettség érzése. Édesanyja ápolására szorul, és minden ételt lakattal kell elzárni a 200 kilós fiatal elől, akinél csak idő kérdése, hogy mikor alakulnak ki súlyos szövődmények.

Hiába küzd a 19 éves Henry, képtelen a fogyásra. Egy veleszületett betegség az úgynevezett Prader-Willi-szindróma miatt nem érez telítettséget, ellenben minden gondolata az evés körül forog. Már 200 kilót nyom a fiatal, és nem lehet túljárni az eszén, ha az ételről van szó. Az édesanyja már lakattal zárja el előle az élelmiszert.

Forrás: Go Found Me

Az egészsége, sőt az élete forog kockán, a család pedig lassan eladósodik. A betegsége miatt ugyanis az édesanyja ápolására szorul, mivel nemcsak az étvágyára hat a szindróma, hanem a viselkedésére is. Gyakran vannak dühkitörései, és a szellemi szintje is alacsonyabb az átlagosnál. Emellett természetesen egészségügyi ellátásra is szorul, rajta kívül pedig még két gyermeket kell eltartani a családban. Az édesanya most végső kétségbeesésében egy adománygyűjtő oldal segítségével próbálja finanszírozni a kiadásaikat - írja a Daily Mail.

Prader-Willi-szindróma
A ritka rendellenesség az újszülötteknél etetési nehézségekkel jár, de a gyermek 2-3 éves korára ez megváltozik: kielégíthetetlen étvágyuk lesz a csemetéknek, akik egyáltalán nem éreznek telítettséget. Ennek következtében hamar elhíznak, és gyorsan megjelennek a túlsúllyal járó szövődmények. Viselkedési problémák is előjönnek az ilyen gyerekeknél, jellemző rájuk a túlzott agresszió és a dühkitörések. Szellemi fejlődésük is elmarad az egészséges társaikétól.