Treacher Collins-szindróma torzulás arc genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bántó megjegyzések és undorodó pillantások már mindennaposak Natty Tregoning életében. A 7 éves kislány egy ritka rendellenességgel született, ami miatt az arca teljesen deformált. Szülei mindent megtesznek, hogy gyermekük boldog legyen, de nincsen könnyű dolguk.

A kislány és a szülei élete is egy állandó küzdelem a megjegyzések és a pillantások ellen, amik akaratlanul is előtörnek felnőttekből és gyerekekből egyaránt, amint megpillantják a 7 éves Natty Tregoningot. A kislány egy ritka genetikai rendellenességgel született, az úgynevezett Treacher Collins-szindrómával.

Forrás: Joanna Murphy

A betegség következtében a gyermek arca teljesen deformálódott, ami miatt állandó támadások célpontja. A gyermekek még könnyebben elfogadják a kislány állapotát, a felnőttek azonban nem tudják elrejteni reakciójukat. "Azt vettük észre, hogy a gyerekek könnyebben elfogadják Natty állapotát. Sokkal nyitottabbak, és őszintén kérdeznek. Ha egyszer megértik, boldogan fognak vele játszani" - mesélték a kislány szülei, akik szerint a felnőttek nem tudják ilyen jól kezelni a helyzetet. Számos kellemetlen és bántó megjegyzést kaptak már tőlük. "Amikor Natty 3 hónapos volt, két idősebb nő odajött a babakocsihoz, és láttam a pillantásukban az undort" - mondta a gyermek édesanyja, és ez csak egy példa. Többször is előfordult velük ilyesmi, volt, aki nyugtatni próbálta őket, hogy ma már műtétekkel mindent meg lehet oldani. Natty édesanyja szerint minden rossz élmény ellenére a kislányukból egy cserfes és pajkos gyerek lett, és remélik, hogy később is meg fog tudni birkózni azokkal a kellemetlen helyzetekkel, amik a betegsége következtében előfordulnak majd – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.