Az ismert mesterszakács 175 kiló volt, amikor úgy döntött, ideje változtatni az életmódján. Buday Péternek azóta nagyjából 50 kilótól sikerült megszabadulnia.

Jól nézel ki, nem sok van már hátra  – mondta egy orvos az ismert szakácsnak, Buday Péternek, aki három ember súlyát cipelte magán: 175 kiló volt. Budayban ekkor, illetve környezete hatására érett meg az elhatározás, hogy saját egészsége érdekében muszáj lefogynia.

Mivel ekkora súllyal veszélyes lett volna mozognia, így elsősorban az étrendjén változtatott a sztárszakács, aki magát „ízfüggőnek" vallja.

Forrás: Facebook/Buday Péter

Azt gondoltam, hogy megnézem az életnek azt a felét, hogyan lehet úgy lefogyni, ha egészségesen és jót eszem  – magyarázta Buday, aki például a pörköltet nokedli és kenyér helyett salátával ette. Este nem azért nem jó enni, mert nem tudunk aludni. Én azért nem tudtam aludni, amikor kövér voltam, mert éhes voltam, és állandóan fel kellett ébrednem, és megnéznem, hogy mi van a hűtőben  – emlékezett vissza a szakács, akinek 50 kilót sikerült lefogynia. Buday fogyásának teljes történetét a Szívderítő.hu-n nézheted meg ide kattintva.

Elnőiesedett férfiak - A túlsúly nem csak az egészségnek árt
Nem csak esztétikai gondokkal jár a túl sok zsír, amit a túlsúlyosok magukon cipelnek. A túlsúly és a vele járó magas vérnyomás eleve rontja a férfiak önképét és szexuális teljesítményüket is, de még a termékenységet is csökkenti, sőt a hormonális változások miatt akár impotenciát is okozhat. A Life.hu cikkéért kattints ide!