2 órát van ébren a napból, mégis fáradt a lány, aki Csipkerózsika-szindrómában szenved

Forrás: Dreamstime -
betegség fáradtság csipkerózsika-szindróma aluszékonyság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 37 éves nő krónikus kimerültségben és Kleine-Levine szinrómában, másnéven Csipkerózsika szindrómában szenved. Naponta 22 órát alszik, a két óra ébrenlét kínszenvedés számára.

Heather Reed élete teljesen normális volt, biológusként dolgozott. Mindkét betegség szinte egyik pillantról a másikra alakult ki nála.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Egy vírus három hónapra ledönötte a lábáról, és bár meggyógyult, állandóan fáradtnak érezte magát. Felkereste orvaosait, akik krónikus kimerültséget diagnosztzáltak. A nő próbálta folytatni az életét, részmunkaidőben dolgozott tovább. Aztán egy veseműtét után még fáradékonyabb lett, és a doktorok megállapították, hogy Csipkerózsika-szindrómában szenved.

Heather a jó napjain 12 órát alszik éjjel, és még 2-4 órát nappal, de ez sajnos már nagyon ritkán van így, az állapota folyamatosan romlik. Az aluszékonysághoz neurológiai problémák is társulnak, és az izületei, izmai is nagyon fájnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.