2 év után sikerült szétválasztani a sziámi ikreket

Forrás: Northfoto -
operáció sziámi ikrek testvérek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veszélyes volt a sziámi ikerpár, Eva és Erika Sandoval szétválasztó műtétje, ugyanis komoly szervi érintettséggel is számolniuk kellett az orvosoknak. 

Eva és Erika Sandoval 2 éves korukig éltek összenőve. A lányok különválasztásán már egy ideje dolgoznak a szakemberek, ám az ő esetük különösen nehéznek bizonyult, ugyanis a törzsüknél fogva nőttek össze.

Eva és Erika Sandoval 2 éves korukig éltek összenőve Forrás: Northfoto

Ez azt jelenti, hogy

a két lánynak összesen 3 lába volt és egy medencéje,

ezen kívül közös emésztőrendszerrel, méhhel, májjal és húgyhólyaggal rendelkeztek. A halmozott szervi érintettség miatt a műtétnek mindösszesen 30 százalékos túlélési esélyt jósoltak az orvosok. Félő volt, hogy egyikük, vagy esetleg mindkettőjük belehal a műtétbe.

Ám a szülőknek, Aidának és Arturonak nem volt más választásuk, ugyanis az idő haladásával egyre több olyan betegség ütötte fel a fejét, amelyek a sziámi ikerség miatt következtek be, ezért

úgy döntöttek, vállalják a kockázatos beavatkozást.

Így december 7-én reggel betolták a lányokat a műtőbe, és 18 órával később már külön ágyakon lábadoztak az intenzív osztályon. Az operációt vezető orvos bizakodóan nyilatkozott a műtéttel kapcsolatban: "az ikrek nagyon jól vannak, elégedett vagyok az eredménnyel" - tudta meg a DailyMail.

A szülők most nagyon boldogok, ám további műtétek sorozatára kell készülniük, hiszen mindkét gyermek számára biztosítani kell az önálló, működőképes szervezetet. Az elkövetkező műtétekre adományokat gyűjtenek, mert nem tudják mindet önerőből finanszírozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.