Pajzsmirigy problémával küzd Gigi Hadid

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Julien M. Hekimian -
Gigi Hadid pajzsmirigy Dr. Life
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű Gigi Hadid nemrég mesélt arról, hogy bizony az ő élete sem fenékig tejfel: komoly betegséggel kell megküzdenie. 

Pajzsmirigy problémája van Gigi Hadidnak: a modell Hashimoto-thyreoiditis-ben szenved,

ami egy olyan autoimmun betegség, amely a pajzsmirigy krónikus és fájdalommentes gyulladásához és végeredményben pusztulásához vezet a Wikipédia szerint. A folyamatot ma még nem tudják gyógyítani, de kezelhető. A betegséget, amit Hasimoto Hakaru japán orvosról neveztek el, az immunrendszer hibás működése okozza.

Gigi Hadid Forrás: AFP/2016 Getty Images/Julien M. Hekimian

A 21 éves modell az Elle magazinnak mesélt arról, jó ideje kezelik már őt, és

néha bizony lelassul az anyagcseréje, ami hízást és depressziót is okoz.

Gyógyszereket kell szednie, most azonban épp a bogyók miatt vékonyabb a szokásosnál. "Az anyagcserém mostanában rémisztő módon változott meg, ezért volt az, hogy már egy dekát sem akartam fogyni a Victoria's Secret show-ra" - mondta Gigi a magazinnak.

Gigi családjában sajnos a pajzsmirigyprobléma nem új keletű dolog: húga, Bella és öccse, Anwar is ezzel küzdenek, édesanyja, Yolanda pedig Lyme-kóros volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.