Évek óta beteg Szabó Zsófi, de sokáig nem tudott róla. Az esküvője után derült ki, hogy inzulinrezisztenciája van. Az RTL Klub csinos sztárja azonban nem rémült meg: felvette a harcot a kórral.

Szabó Zsófiban évekig lappangott a betegség, sokáig nem jött rá, hogy mi a baja. Az esküvője után azonban fény derült a titokra. Kiderült, hogy inzulinrezisztenciája van. Az RTL Klub műsorvezetőjének vérében ráadásul veszélyesen magas inzulintúltermelést mutattak ki, szerencséje, hogy még időben észrevették a bajt.

Szabó Zsófi küzd a betegsége ellenForrás: Facebook/Szabó Zsófi

Korábbi nyilatkozata szerint ez előzi meg az 1-es típusú cukorbetegséget, de szerencsére Zsófinál ez még nem alakult ki. Ettől függetlenül azonban gyökeresen meg kellett változtatnia az életét. Nap mint nap fel kell vennie a harcot az inzulinrezisztenciával, és meg is mutatta, hogyan küzd. Erről a Facebook-oldalán tett ki egy videót a műsorvezető. "Mit teszek nap mint nap az egészségemért? Ezt kérdezitek kétségbeesetten. Hogyan küzdök a betegségem ellen? Hogy bírom ki, hogy ne egyek édességet? Szerintem, ha nem "csak" egy feszes test a cél, hanem egy egészséges test, akkor az ember bármire képes! Rendszeresen EDZEM és EGÉSZSÉGESEN TÁPLÁLKOZOM" - írta a posztjában szabó Zsófi.