Kulcsár Edina sokáig nem foglalkozott furcsa betegségével, pedig a tünetek már jó ideje jelentkeznek nála. Ujjai folyamatosan elfehérednek, amit eddig nem vett komolyan, de nemrég rémisztő híreket kapott: valakinek amputálni is kellett ezért az ujjait.

Nagyon ijesztő betegséggel kell megküzdenie Kulcsár Edinának. Hiába tart már nála régóta ez az állapot, csak nemrég kezdte el komolyan venni. Folyamatosan elfehérednek ugyanis az ujjai, és már a lábfején is jelentkeztek a tünetek. Különböző vizsgálatokon is átesett már, hogy kiderüljön, mennyire terjedt el szervezetében a kór.

Kulcsár Edina tart az amputációtólForrás: Marton Szilvia / Origo

Tudom, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok, de továbbmegyek, és megnézetem magam más orvosokkal is. Kell, hogy legyen valamilyen megoldás arra, hogy legalább enyhüljenek a tünetek. Bevallom, sokáig nem foglalkoztam a problémával, mert az orvosok sem fordítottak rá kellő figyelmet. Ráadásul az elfehéredésen kívül nem mutatkoztak más panaszok. Egészen mostanáig! Amellett, hogy a betegség továbbterjedt a végtagjaimon, már zsibbadnak és fájnak is az ujjaim. Ez most már nem játék"– mondta a Ripostnak, hozzátette, utánaolvasott ennek a bizonyos Raynaud-szindrómának, de nagyon megrémült a hírektől. "Valaki írta is, hogy a nagymamájának a kezén és a lábán is levágták az ujjakat. Ez nagyon megijesztett. Egyáltalán nem vagyok nyugodt. Kell, hogy legyen valamilyen megoldás" – árulta el Kulcsár Edina.