emberi test ismeretterjesztő műsor boncolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új televíziós műsor látott napvilágot, amelynek keretein belül a biológiai ismereteinket próbálják tágítani a produkció megálmodói. 

Az Anatomy Lab Live című műsor egy Sam Piri nevű tanár fejéből pattant ki, akinek minden álma az volt, hogy legyen hatékonyabb a biológiatanítás. A tévés produkciónak köszönhetően most erre lehetőség nyílt, ám ez sokak számára már gyomorforgató és megnézhetetlen.

Az adás egy finom vacsorával kezdődik, a közönség pedig mindeközben különböző egészségügyi témákban nézhet előadást. Megismerkedhetnek az emberi szervezet működésével, a szervek funkcióival, illetve szó esik néhány mindenki által közismert betegségről is, mint például: szívinfarktus, stroke, agyhártyagyulladás stb.

Ez az előadás csak annyiban különbözik az átlagos biológia óráktól, hogy a szóbanforgó szerveket

saját kezükkel is megfoghatják a résztvevők.

Sertésekből kinyert működőképes agy, szív, szemgolyó és egyéb szerv áll a kíváncsi emberek rendelkezésére, akik kedvükre tapogathatják őket.

"Nem okoz gondot közelebbről megnézni egy-egy szervet, de az a szag, amit árasztanak, az elviselhetetlen" - mesélte az egyik résztvevő.

"Mindig is érdekelt az emberi test, de még sosem láthattam ehhez hasonlót. Ez egy olyan lehetőség volt a számomra, amit vétek lett volna kihagyni" - lelkendezett egy férfi.

Az élő egyenesben felboncolt állatok szétbontását orvostanhallgatók végzik, akik már profin használják a test szétdarabolásához szükséges eszközöket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.