Egy új televíziós műsor látott napvilágot, amelynek keretein belül a biológiai ismereteinket próbálják tágítani a produkció megálmodói. 

Az Anatomy Lab Live című műsor egy Sam Piri nevű tanár fejéből pattant ki, akinek minden álma az volt, hogy legyen hatékonyabb a biológiatanítás. A tévés produkciónak köszönhetően most erre lehetőség nyílt, ám ez sokak számára már gyomorforgató és megnézhetetlen. 

Az adás egy finom vacsorával kezdődik, a közönség pedig mindeközben különböző egészségügyi témákban nézhet előadást. Megismerkedhetnek az emberi szervezet működésével, a szervek funkcióival, illetve szó esik néhány mindenki által közismert betegségről is, mint például: szívinfarktus, stroke, agyhártyagyulladás stb. 

Ez az előadás csak annyiban különbözik az átlagos biológia óráktól, hogy a szóbanforgó szerveketsaját kezükkel is megfoghatják a résztvevők. 

Sertésekből kinyert működőképes agy, szív, szemgolyó és egyéb szerv áll a kíváncsi emberek rendelkezésére, akik kedvükre tapogathatják őket. 

 A stúdióban felállított mobil boncteremben körbeállhatják az élettelen testeket, és mindenhez hozzáérhetnek, nem kell úgy viselkedni, akár a múzeumokban. 

 "Nem okoz gondot közelebbről megnézni egy-egy szervet, de az a szag, amit árasztanak, az elviselhetetlen" - mesélte az egyik résztvevő.

"Mindig is érdekelt az emberi test, de még sosem láthattam ehhez hasonlót. Ez egy olyan lehetőség volt a számomra, amit vétek lett volna kihagyni" - lelkendezett egy férfi.

Az élő egyenesben felboncolt állatok szétbontását orvostanhallgatók végzik, akik már profin használják a test szétdarabolásához szükséges eszközöket.