8 belső szervét operálták ki a férfinak

Forrás: Facebook/Adam Alderson -
operáció életveszély rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hihetetlen eljárásnak köszönhető, hogy a 37 éves férfi még él. A kitartó orvoscsapat 32 órán át operálta a beteget...

Adam Aldersont egy ritka ráktípussal, úgynevezett hashártya daganattal diagnosztizálták a brit orvosok. Nem jósoltak semmi jót a 37 éves férfinak, csupán annyit ígértek, hogy igyekeznek minél könnyebbé tenni az élete hátralevő részét, ő azonban nem hagyta ennyiben a dolgot.

"Haldokoltam és ezt mindenki láthatta. Nagyon kevés időm volt hátra, így minden eshetőséget meg kellett próbálnom" - mesélte őszintén Adam.

Adam Aldersont egy ritka ráktípussal, úgynevezett hashártya daganattal diagnosztizálták brit orvosok Forrás: Facebook/Adam Alderson

Egy orvoscsapat látott arra némi esélyt, hogy egy komoly beavatkozással talán életben maradhat. Ennek nyomán az operáció napján eltávolították Adam gyomrát, vékonybelét, vastagbelét, a lépét, a mája nagy részét, az epehólyagját és a hasnyálmirigyét is, majd mindezek helyébe donorszervek kerültek.

A 32 órás műtét során először a 10 kilós daganatot távolították el, amely addigra már ráterjedt szinte az összes belső szervére. A 2015 nyarán elvégzett sikeres beavatkozás óta Alderson már teljesen felépült, olyannyira, hogy éppen az esküvőjüket tervezik a szerelmével, Laurával.

"Nem tudok elégszer köszönetet mondani az orvoscsapatnak, akik hittek a gyógyulásomban. Nem is beszélve a családokról, akiktől az új szerveimet kaptam. Ha ők nem vesztik el valamely szerettüket, én már nem lennék itt" - írta meg a HuffingtonPost.

A C-vitamin és a rák: mi az igazság?

Megadózisú C-vitaminnal és életmódváltással kezelt éveken át daganatos betegeket egy magát rákkutató professzornak kiadó állatorvos, akit a napokban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság. A C-vitamin rákra gyakorolt hatása népszerű téma, és számos tévhit kering vele kapcsolatban. De mi az igazság? Ennek jártunk utána szakértőnk segítségével. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.