Egy hihetetlen eljárásnak köszönhető, hogy a 37 éves férfi még él. A kitartó orvoscsapat 32 órán át operálta a beteget...

Adam Aldersont egy ritka ráktípussal, úgynevezett hashártya daganattal diagnosztizálták a brit orvosok. Nem jósoltak semmi jót a 37 éves férfinak, csupán annyit ígértek, hogy igyekeznek minél könnyebbé tenni az élete hátralevő részét, ő azonban nem hagyta ennyiben a dolgot.

"Haldokoltam és ezt mindenki láthatta. Nagyon kevés időm volt hátra, így minden eshetőséget meg kellett próbálnom" - mesélte őszintén Adam.

Adam Aldersont egy ritka ráktípussal, úgynevezett hashártya daganattal diagnosztizálták brit orvosokForrás: Facebook/Adam Alderson

Egy orvoscsapat látott arra némi esélyt, hogy egy komoly beavatkozással talán életben maradhat. Ennek nyomán az operáció napján eltávolították Adam gyomrát, vékonybelét, vastagbelét, a lépét, a mája nagy részét, az epehólyagját és a hasnyálmirigyét is, majd mindezek helyébe donorszervek kerültek.

A 32 órás műtét során először a 10 kilós daganatot távolították el, amely addigra már ráterjedt szinte az összes belső szervére. A 2015 nyarán elvégzett sikeres beavatkozás óta Alderson már teljesen felépült, olyannyira, hogy éppen az esküvőjüket tervezik a szerelmével, Laurával.

"Nem tudok elégszer köszönetet mondani az orvoscsapatnak, akik hittek a gyógyulásomban. Nem is beszélve a családokról, akiktől az új szerveimet kaptam. Ha ők nem vesztik el valamely szerettüket, én már nem lennék itt" - írta meg aHuffingtonPost.

A C-vitamin és a rák: mi az igazság?
Megadózisú C-vitaminnal és életmódváltással kezelt éveken át daganatos betegeket egy magát rákkutató professzornak kiadó állatorvos, akit a napokban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság. A C-vitamin rákra gyakorolt hatása népszerű téma, és számos tévhit kering vele kapcsolatban. De mi az igazság? Ennek jártunk utána szakértőnk segítségével. Olvass tovább itt...