Frédéric von Anhalt, Gábor Zsazsa férje egy héten belül már másodszor került az intenzív osztályra.

Frédéric von Anhaltot nyilvánvalóan megviselték az utolsó hónapok eseményei. Szeretett feleségének halála és az azt követő stresszes hetek megviselték az idegeit. Mélypontra került, ledöntötte az influenza. A betegség annyira legyengítette, hogy összeomlott, és egy héten belül már másodszor került az intenzív osztályra.

Gábor Zsazsa férje a színésznő búcsúztatóján Los AngelesbenForrás: Ábel Veronika

A német Bunte magazin telefonon érte el Von Anhaltot, aki remegő hangon, zavartan beszélt: "Egyáltalán nem vagyok jól, az intenzív osztályon fekszem, infúziót kapok. Az immunrendszerem teljesen legyengült."

Zsazsa férje először tüdőgyulladás gyanújával került kórházba, de saját felelősségére hazament, otthon szeretett volna gyógyulni. Ez azonban nem bizonyult jó döntésnek, újra rosszul lett. Az orvost az az ápolónő hívta ki Frédéric von Anhalthoz, aki Zsazsát is végig ápolta. A férfi annyira gyenge volt, hogy összeesett, és az eszméletét is elvesztette:

"A térdeimből kiszaladt az erő, és nem tudtam semmit sem tenni ellene. Az orvosok azt mondták, hogy még hétfőig a kórházban kell maradnom. "

Gábor Zsazsa halála óta Von Anhalt nagyon egyedül érzi magát hatalmas villájában. Úgy volt, hogy a színésznő hamvait Magyarországra szállítja, de ezt még mindig nem tudta megtenni, nem tudja elengedni feleségét. Az urna közös otthonuk hálószobájában áll.