Elképesztő méretű cisztát operáltak ki egy nőből: Durva fotók!

betegség műtét ciszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal mexikói nő életét egy brutálisan nagyra nőtt ciszta nehezítette meg. 

Egy 24 éves mexikói nő esete járja be a világot, akinek eltávolították a hasa 95%-át, miután egy órási ciszta növekedett a testében. A nevének elhallgatását kérő nőnek akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben, mikor diétába kezdett de mégis folyamatosan hízott.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy

egy petefészek ciszta áll a dolog hátterében.

A csomó rövid idő alatt óriásira nőtt, a méretes hasban akár 10 csecsemő is elférhetett volna. Azonban nem csak a mérete miatt vált veszélyessé, hanem azért is, mert toxikus folyadékok gyűltek fel benne.

Óriási ciszta nőtt a nő hasában - képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Emellé az is gond volt, hogy a fiatal nő nem tudott rendesen járni, táplálkozni, és légzési nehézségei is voltak. Félő volt, hogy komoly szövődmények alakulnak ki, például egy hirtelen szívmegállás. Ezek elkerülése érdekében 2016-ban Dr. Erik Hanson Viana vezetésével egy orvoscsapat kioperálta a nőben fejlődő cisztát.

6 hónappal a műtét után a mexikói nő élete újra normálissá vált, visszanyerte az egészségét és a mobilitását.

"Ehhez hasonlót még sosem láttam.

Ez volt életem legnagyobb valaha operált cisztája, amelynek az átmérője 157 centiméter volt"

- írta meg a DailyMail.

A hihetetlenül kövér férfi teste foszlásnak indult: Videó!

James King már számtalan figyelmeztetést és lehetőséget kapott az élettől a fogyáshoz, ám ő továbbra sem akar változtatni az életén. Hatalmas bajban van. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.