A szülők először nem akarták megtartani a beteg lányokat, de ma már úgy gondolják: életük legjobb döntése volt a két gyermek.

Abigail és Isobel Parry egypetéjű ikrek, akik Down-szindrómával születtek. Mivel általában a Down-kóros magzatokat abortálni szokták, és az ikerterhesség eleve ritkaság, ezért nem kizárt, hogy ők az egyetlen Down-szindrómás ikerpár a világon. 

"Amikor megtudtuk, hogy mindkét lányunk Down-szindrómás, nem tudtuk, mitévők legyünk. De ma már a világ minden kincséért sem cserélnénk el őket senkire" – mesélte az édesanya.

A mindennapjaik úgy telnek, mint bármelyik másik családnak. A lányok ugyanúgy napi ritmus szerint élnek, vannak barátaik, és nagy szeretet veszi őket körül, de ez nem volt ám mindig így.

Így néznek ki az 5 éves lányokForrás: NORTHFOTO/© Colin McPherson, 2016T: 00 44 (0)7831 838717E: colinmcpherson@mac.com / Barcroft Media/Colin Mcpherson/Barcroft Images

A szülők azt is elárulták, hogy eleinte rengetegen aggódtak amiatt, hogy beteg gyerekeket nevelnek. Érkeztek negatív megjegyzések és jóslatok is a jövőjükkel kapcsolatban, de szerintük ma már mindenki látja Isobel és Abigail értékeit, akik ismerik őket – írta meg a Life News.

5 Down-szindrómás híresség, akiket csak csodálni lehet
A mai napig tartja magát a közvélekedésben az a tévhit, amely szerint a Down-kórral született gyermekek sorsa már eleve elrendeltetett, hiszen ez a születési rendellenesség súlyos szellemi fogyatékossággal jár, egész életükben ápolásra szorulnak, kisegítő iskolába járnak, és legfeljebb segédmunkások lehetnek. Íme, néhány példa arra, hogy a Down-szindrómások is ugyanolyan sokfélék, és ugyanolyan sokra vihetik, mint egészséges társaik.