Sokan hisznek benne, mások nem, hogy a Hold mozgása hatással van életünkre. Állítólag nem mindegy, mikor keressük fel az orvosunkat, mikor vágatunk hajat, kezdünk fogyókúrába vagy bármiféle változtatásba az életünkben. 

Ha új ötleted, elképzelésed van, újhold idején érdemes belevágni azokba. Az ekkor indított új projektek is sikeresebbek lesznek, de ha egy kapcsolatunktól akarunk szabadulni, vagy el akarunk engedni valakit az életünkből, arra is ez a legjobb időszak. 

Forrás: Thinkstock

A nővő Hold ideje a terjeszkedés időszaka. Állítólag ez az a pár nap, amikor a legnehezebb diétázni is, könnyen felszaladhat pár kiló. Emellett ilyenkor nagyobb lehet az energiaszintünk és önbizalmunk is.

Talán a holdfázisok közül a legtöbbet a teliholdat emlegetjük, ugyanis ilyenkor vagyunk érzelmileg a legfogékonyabbak és legérzékenyebbek. Gyakoribb lehet a migrén és sűrűbben fordulnak elő balesetek is, ekkor jobban oda kell figyelnünk magunkra. 

A fogyó hold idején állítólag könnyebben megy a fogyás is, és a kisebb műtéteket is ilyenmor érdemes elvégeztetni. Nagyobb takarításban is ilyenkor érdemes belevágni, sőt, az ekkor vágott haj és szőr is lassabban nő majd.