Nem csoda, hogy ezzel a teljesítménnyel már a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült a férfi, aki egy betegség miatt fagyasztatta le a hímivarsejtjeit.

A férfi 21 éves korában döntött úgy, hogy lefagyasztja a hímivarsejtjeit, ugyanis egy rákos megbetegedés miatt kemoterápiára szorult, ami sok esetben okoz meddőséget.

Ennek következtében a spermiumok összesen 26 évet és 243 napot töltöttek fagyasztott állapotban, majd 2010-ben kiolvasztották őket, amikor a párjával gyereket szerettek volna. 

Képünk illusztrációForrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Callista Images

Mesterséges úton megtermékenyítették a hímivarsejteket, majd 9 hónappal később egy egészséges ikerpár látott napvilágot, egy kisfiú és egy kislány személyében. Az ellentétes nemekből ítélve nem egypetéjű ikrekről van szó. 

A férfi azonban csak idén, 2017-ben állt elő a történetével, mikro megtudta, hogy név nélkül is be lehet kerülni a Guinness-rekordok könyvébe. Az eddigi csúcstartó Alex Powell volt, akinek 23 évig voltak lefagyasztva a hímivarsejtjei - írta meg az Origo.

Bizarr! A sperma lenne a szép bőr titka?
Tracy Kiss szépségvlogger állítja, hogy a spermapakolásnál jobb dolog nem is történhet egy nő arcbőrével. A faiatl nő arcpakolást is készít belőle. Olvass tovább itt...