Extrém magas UV-sugárzás miatt adtak ki figyelmeztetést

napozás UV-sugárzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UV-sugárzás ezen a héten extrém magas, már 15 perc alatt leéghetünk, ezért nem érdemes 11 és 15 óra között a napon tartózkodni!

A héten kiváltképp magas az UV-B sugárzás, kedden a figyelmeztetési értéket is meghaladja, 8.5-ös! Ilyenkor már 15-20 perc alatt leéghetünk a napon, ezért ha tehetjük, kerüljük el a közvetlen sugárzást, Azok pedig, akik kénytelenek a szabadon tartózkodni, fokozottan oda kell figyelniük, védekezniük a napsugárzás és a leégés ellen.

15 perc alatt leéghetünk Forrás: Dreamstime

Ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról is beszámolt, hogy hétfő reggel és délelőtt rekord alacsony ózontartalom értékeket regisztráltak. A reggeli értékek majdnem 20 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint a hétfői napra érvényes sokéves átlag.

Az UV-sugárzás Siófokon volt a legmagasabb,

majdnem 9-es értéket mértek, de a Kékestetőn is 8-as feletti volt a sugárzás dél körül - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.