Olyan ritka rendellenességgel született Katie Renfroe, hogy még neve sincs betegségének

Forrás: NORTHFOTO/Ryan Vanderploeg /Barcroft Media/Ryan Vanderploeg/Barcroft Images -
rendellenesség fej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kilencéves Katie Renfroe olyan betegséggel született, ami az orvostudomány számára nem is létezik: túlnövekedett az agya és az egész feje, a tünetei összességére pedig egyszerűen nincsen még elnevezés.

A kilencéves Katie Renfroe olyan betegséggel született, amit az orvosok nem ismernek. Túlnövekedett az agya, amit megalencephalia szindrómmának neveznek, ez azonban nem minden. Katie betegségének ugyanis nincsen neve, a túl nagy agy csak egyetlen tünet, az összesre együttesen pedig nincsen elnevezés.

Nem tudják, mi Katie betegsége Forrás: NORTHFOTO/Ryan Vanderploeg /Barcroft Media/Ryan Vanderploeg/Barcroft Images

A kislány anyukája pedig már 9 éve várja, hogy megtudja, pontosan mi a baja a gyermekének, de valószínűleg erre nem fog sor kerülni. Betegsége annyira ritka, hogy eddig az orvostudomány nem adott nevet a kórnak, viszont tárgyalnak a szakértők arról, hogy Katie-ről nevezzék el a ritka betegséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.