kézmosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan nincsenek tisztában az alapos kézmosás fontosságával, pedig kezünk egy négyzetcentiméternyi területén tízmillió baktérium nyüzsög. Mások, pedig tudják, hogy mikor kell mindenképpen kezet mosni, de többen közülük sem jól csinálják. 

Ha a kézmosásról beszélünk, az is fontos, hogy mikor és az is, hogy mennyi ideig végezzük a műveletet.

Mikor kell kezet mosni?

- minden étkezés előtt

- betegekkel való érintkezés előtt és után

- seb ellátása előtt és után

- a wc használata előtt és után

- mielőtt megfogsz, vagy tisztába teszel egy csecsemőt

- orrfújás, köhögés, tüsszentés után

- állatsimogatás, etetés után

- szemét pakolása utána

- közlekedési eszközökről leszállás után

- pénzzel való fizetés után

Meddig mossuk a kezünket?

A helyes kézmosás 30 másodperces. Egy gyors öblítés után kb. 20 másodpercig szappannal, vagy folyékony kézmosószerrel dörzsöld a kezedet, utána jöhet az alapos öblítés. Fontos, hogy az ujjak közét is jól megmosd, és töröld is meg, ezzel elkerülhető a gombásodás vagy a bőr kiszáradása.

Nézd meg az alábbi videót, amit a Semmelweis Egyetem készített a helyes kézmosásról:

Agydaganata van az Édes Élet sztárjának, Wonder Tracynekhttp://www.life.hu/drlife/20170902-agydaganata-van-az-edes-elet-sztarjanak-wonder-tracynek.htmlSokkoló diagnózist kapott az Édes Élet szereplője, Wonder Tracy. Dr. LifeOrigoMindent megtesz a gyógyulásáért Benkő László http://www.life.hu/drlife/20170901-benko-laszlo-nagyon-szeretne-meggyogyulni.htmlBenkő László bátran, erősen és pozitívan áll hozzá a betegségéhez. Mindannyian nagyon reméljük, hogy hamar meg fog gyógyulni. Dr. LifeFotó: Bielik István - OrigoVárkonyi Andrea terápiára járthttp://www.life.hu/drlife/20170901-terapiara-jart-varkonyi-andrea.htmlVárkonyi Andrea magabiztos nő és tudatosan cselekszik, de rögös út vezetett idáig: meg kellett ismernie saját magát, ehhez pedig szükséges volt a terápia. Dr. LifeFotó: Adrián Zoltán - OrigoFenékplasztika közben veszítette életét a kétgyermekes anya http://www.life.hu/drlife/20170901-fenekplasztika-miatt-halt-meg-a-ketgyermekes-anya.htmlLatesha Bynum olyan feneket szeretett volna, mint Kim Kardashiané, ezért felkeresett egy "szakembert". A fenékátalakító beavatkozást egy manhattani lakásban végezte el egy férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát, ám mint kiderült, mégsem értette annyira a dolgát.Dr. Life--Nyári hegeiről mesélt Tóth Gabi: Fotó! http://www.life.hu/drlife/20170901-toth-gabi-megmutatta-a-nyaron-szerzett-hegeit.htmlA fiatal énekesnő mindig is bátran és lendülettel élte az életet, de úgy tűnik ennek már a testén is vannak nyomai. Dr. Life--Olyan ritka rendellenességgel született Katie Renfroe, hogy még neve sincs betegségénekhttp://www.life.hu/drlife/20170901-ritka-rendellenesseggel-szuletett-katie-renfroe.htmlA kilencéves Katie Renfroe olyan betegséggel született, ami az orvostudomány számára nem is létezik: túlnövekedett az agya és az egész feje, a tünetei összességére pedig egyszerűen nincsen még elnevezés.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.