Benkő László máján rákos daganatot találtak, ezért folyamtos orvosi ellenőrzésre szorul az énekes, de ez nem jelenti azt, hogy lassított volna a tempón: ugyanúgy koncertezik.

Benkő Lászlónak nem állítottak össze napirendet az orvosok, de hiába is tették volna, hiszen valószínűleg úgy sem tudta, és nem is akarta volna betartani. A zenésznél tavasszal diagnosztizáltak rákot, azóta folyamatosan kezelésekre és kemoterápiára jár, de a koncertezésről nem mond le: az Omega 55. születésnapi bulijára készülnek. 

Benkő László kemoterápia mellett is koncertezikFotó: Bielik István - Origo

"Engem a zenélés tart életben, a zene tud meggyógyítani. Pontosan tudom, hogy ezzel a születésnapi készülődéssel kaptam egy további esélyt az élettől. Amióta egy májusi kivizsgálás után felfedezték, hogy a májamon van egy kis elváltozás, a doktorok a legkörültekintőbben, szoros naptár szerint kezelnek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nincs áttét, s ezt rendszeres kemoterápiás kezeléssel meg lehet állítani. Ezért aztán majdnem napi szinten beszélek az orvosommal, mert az se szokványos dolog, hogy egyik nap Kanadába utazom, a következő héten pedig Brassóban adunk koncertet" - mondta a Blikknek Benkő László, aki folyamatos telefonos kapcsolatban van az orvosaival. "Pszichésen nagyon sokat segít nekem, hogy állandóan magam mellett tudhatom az orvosaimat, még ha telefonon is. Érzem a törődést, hogy nem hagynak egyedül. Persze a kezelésnek vannak kellemetlen mellékhatásai, de ahogy ezek eltűnnek, bizakodóvá válok, ez újabb remény ad, hogy mihamarabb felgyógyulok" - árulta el a zenész, akinek az orvosok nem állítottak össze kötelezően követendő napirendet, hiába is tették volna. Elmondták a dokik, hogy mit tanácsolnak, van, aki megfogadja, van, aki nem" - mondta Benkő László.