Kiderült, hogy 27 vírus is lehet a férfiak spermájában!

Forrás: Northfoto -
ondó veszélyes vírus sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig nem ismert dolgok derültek ki a férfiak spermájáról: sokkal veszélyesebb, mint ahogy az eddig gondoltuk. A kutatókat is meglepte az eredmény. 

Azt eddig is tudtuk, hogy az óvszer használata nemcsak a nem kívánt terhesség megelőzése miatt fontos, hanem a szexuális úton terjedő betegségek elkerülése miatt is. Egy új kutatás szerint azonban annál is veszélyesebb a férfiak spermája, mint ahogy eddig gondoltuk. Kiderült ugyanis, hogy rengeteg vírust tartalmaz az ondó.

A férfiak spermája 27 vírust is tartalmazhat Forrás: Northfoto

A Zika-vírus például hat hónapig is képes életben maradni a spermában, ennek a felfedezésnek a hatására kezdték el az Oxfordi Egyetemen vizsgálni, hogy mik találhatóak még a férfiak hímivarsejtjeiben.

Legalább 27 féle vírus találtak, és legalább 11 olyat, amely képes túlélni a herékben is.

A HIV-ről és a hepatitisről eddig is tudtuk, hogy szexuális úton is terjedhetnek, de az eredmények egy sor olyan vírusról derítették most ki ugyanezt, amikről eddig nem hittük ezt. Az egyelőre nem világos, hogyan képesek életben maradni a vírusok, de vannak olyan tényezők, amik ezt elősegítik:

a legyengült immunrendszerű férfiak spermája például kellemes környezet a vírusok számára,

de más szexuális úton terjedő betegség is elősegíti a túlélésüket. A vírusok ráadásul képesek megváltoztatni a spermium DNS-ét, ezáltal a születendő gyerekeknél is örökletes betegségeket idézhetnek elő. A kutatók azonban arra figyelmeztetnek, hogy rengeteg vizsgálatot kell még lefolytatniuk ebben a témában ahhoz, hogy minden világossá váljon a számukra – írja az iflscience.com.

Balesetet szenvedett Ed Sheeranhttp://www.life.hu/drlife/20171019-ed-sheeran-balesetet-szenvedett.htmlLehet, hogy le kell mondania a koncertjeit Ed Sheerannak, ugyanis elütötte őt egy autó. Nem úszta meg sérülés nélkül. Dr. LifeOrigoNádai Anikó egyik vendége durván megcsonkította magát: videóhttp://www.life.hu/drlife/20171019-nadai-aniko-egyik-vendege-durvan-megcsonkitotta-magat-video.htmlElképesztő vendége volt Nádai Anikónak az #Anikóshow-ban. A fiatal férfi komoly átalakításokon esett át, hogy végre elfogadhassa magát. Dr. LifeOrigoAz orvosok szerint Paudits Béla fantomfájdalommal küzd http://www.life.hu/drlife/20171018-a-szakemberek-szerint-paudits-belanak-fantomfajdalmai-vannak.htmlPaudits Béla orvoshoz fordult, mert ismét komoly gyomorfájdalmakat érzett. A szakemberek szerint azonban fantomfájdalomról van szó. Dr. Life--Intim fertőzések: még a székrekedéstől is felborulhat a hüvelyflórád egyensúlyahttp://www.life.hu/drlife/20170927-intim-fertozesek-ezeket-tuti-nem-tudtad.htmlAz intim fertőzéseknél a megelőzés a legfontosabb, mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy a gyakori hüvelyöblítéssel a savas pH-t lúgos irányba tolják el, és már meg is történt a baj. Mivel lehet akkor megelőzni az égő, viszkető érzést és a kellemetlen folyásokat? Milyen étrendet érdemes követni, és egyáltalán mi az, hogy „jó” és „rossz” mikrobák? Egy téma, amit nem lehet eleget ismételni, a fiataloknak pedig nem lehet elég korán elmondani. Dr. LifeOrigoFodrásznak lenni sem fenékig tejfel: fotó http://www.life.hu/drlife/20171017-ezert-nem-olyan-konnyu-fodrasznak-lenni.htmlDöbbenetes fotó terjed a neten egy fodrász meztelen hátáról. Hihetetlen, hogy ilyen sérüléseket okozhat ez a szakma! Dr. Life--Alkoholmérgezés miatt halt meg egy rákos nő http://www.life.hu/drlife/20171017-alkoholmergezes-miatt-hunyt-el-egy-rakos-no.htmlAlkoholmérgezésben hunyt el egy 54 éves asszony, aki épp azt ünnepelte, hogy szünetet tarthat a rákos betegsége kezelésében. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.