A fáradt szem alatt megjelennek a karikák, de jellegzetes tünet a szemszárazság is. Hogyan védekezhetünk ellene? Íme, néhány szuper tipp!

Hideg kanál, az egyik csodaszer

A házi praktikákban gyakran szó esik a hideg kanálról. De valóban hasznos ez a módszer a kissé felpuffadt, karikás szemre? Nos, igen. A kanalat rakd egy éjszakára a hűtőbe. Mikor reggel kiveszed, helyezd a szem alatti területre. A hideg megnyugtatja a szemeidet. Figyelem! Végezz próbát a karodon. Ha túlságosan hidegnek (jegesnek) érzed a kanalat, akkor várj egy kicsit, mielőtt a szemedhez teszed!

Helyezd a hideg kanalat a szem alatti területreForrás: Youtube/The Platform

A tej is csodaszer

Kevesen tudják, de a fáradt, duzzadt szemekre hatásos lehet a tej is. Ez a módszer nemcsak reggel hatásos, hanem este, lefekvés előtt is! Önts ki egy bögrébe hideg tejet, ebbe mártsd bele a vattakorongot, amit a smink eltávolításához is használsz. Hogy a módszer hatásos legyen, legalább 5 percig tartsd ott a korongot a szemeid alatt.

Szemcsepp, a gyors és hatékony segítség

A fáradt és száraz szemekre a leghatásosabb és leggyorsabb azonnali segítség a vény nélkül is kapható szemcseppek használata. Ezek nemcsak felfrissítik a szemedet, de segítenek abban, hogy a túlórát is átvészeld a monitor előtt.

A szemcsepp a gyors és hatékony segítségForrás: Shutterstock

Teafilter a fagyasztóban

Akkor a szemünkre minden hatásos, ami hideg? Természetesen nem. De a vörös, felduzzadt szemekre szintén áldásos hatással van a fagyasztott teafilter. Persze ne a karácsonyi ízesítésű filterekre gondolj, hanem a mentateára, vagy a kamillára. Használat után alaposan moss arcot!

Van egy kevés krumpli a hűtődben?

A karikák, a fáradt szemek egyik ellensége a krumpli. A növényben található keményítő ugyanis segít feszesebbé tenni a szemkörnyéki bőrt. Mielőtt használnád, mosd meg a krumplit, és vágj le belőle két szeletet. Rövid időre tedd be a hűtőbe, majd 10 percig helyezd a szemed környékére. Ha végeztél, hideg vízzel moss arcot.