Szúnyogcsípéstől kapott elefántiázist egy férfi: fotók!

Forrás: NORTHFOTO/Newslions / SWNS.COM/Newslions / Swns.Com -
betegség elefántiázis végtag szúnyogcsípés elefántkór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetesen néz ki a lába annak a férfinak, akit egy szúnyogcsípés tett beteggé. 

Chetan Pithadia az úgy nevezett lymphatic filariasis/elefántiázis nevű betegségben szenved. A betegséget parazita fonálférgek okozzák, és az érintettnél végtag és/vagy nemiszerv duzzanatot okoz.

A férfi egy ördögi körbe került, hiszen a betegség miatt nem tud dolgozni, viszont pénz nélkül nem tudja magát kezeltetni Forrás: NORTHFOTO/Newslions / SWNS.COM/Newslions / Swns.Com

Az 53 éves férfi esetében a lábát érte a fertőzés, melynek következtében a négyszeresére dagadt, és elképesztő súlya lett. A kétgyermekes édesapa elmesélte, hogy a probléma évekkel ezelőtt kezdődött, és amikor már feltűnően dagadni kezdett a lába, orvosi segítséget kért.

A szakemberek azonban néhány pirulával hazaküldték a beteget, akinek a lába azóta is megállíthatatlanul nő. A végtag a combjától egészen a lábujjáig eldeformálódott, ez pedig nyilván gátolja őt a munkában, és elszigeteli az egészséges családi életétől is.

Egy fertőzött szúnyog csípése okozta Chetan betegségét Forrás: NORTHFOTO/Newslions / SWNS.COM/Newslions / Swns.Com

Nemrég azonban felfedezett egy olyan kezelési módot, amely ha nem is tudja tökéletesen meggyógyítani, de jelentősen csökkentheti Chetan tüneteit.

Az eljárás 2 éves gyógyszerszedést, és 3 kórházi kezelést jelent, ami sajnos 3500 fontba kerül. A férfi pedig most pénzt gyűjt ahonnan csak lehet, hogy visszakaphassa az életét, hiszen nincs annyi félretett pénze, hogy finanszírozza magának az ellátást. - írta meg a TheSun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.