Gyilkos járvány miatt halt meg egy 9 éves kislány Afrikában

Forrás: Thinkstock -
betegség halál járvány Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ijesztő járvány ütötte fel a fejét Afrikában: egy 9 éves kislány életét vesztette. 

Afrika keleti részén nagy a pánik, ugyanis egy ismeretlen, vírusos eredetű fertőzés ütötte fel a fejét, amely ha járvánnyá növi ki magát, akkor sokak életébe kerülhet. A fertőzöttek nagy százalékát ugyanis nem tudják meggyógyítani. Nemrég egy 9 éves kislány halt meg Ugandában, akinek magas láza volt, és a szemeiből folyt a vér.

Afrika lakosságának egy része jogosan fél, ugyanis nem tudják kezelni a gyilkos betegséget Forrás: Thinkstock

A lány halálát követően egy egészségügyi csapat érkezett a család otthonába, hogy fertőtlenítsen mindent, amivel a beteg gyermek érintkezett. Ez azért fontos, mert a múlt héten három ember halt meg hasonló tünetekkel járó betegség miatt, vagyis fokozottan figyelni kell a tisztaságra, hogy a kór ne terjedhessen tovább.

A helyiek attól tartanak, hogy ez a betegség hasonló pusztítást fog eredményezni, mint a pestis, amely néhány hónapja csapott le Madagaszkár lakosságára.

Az ismeretlen betegség legfőbb ismertetőjelei a fejfájás, hányás, vérzés, láz és izomfájdalom - írta meg a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.