A középkorú nő tünetei teljesen ártalmatlannak tűntek: az orvosok szakértelme és a szerencse mentette meg az életét. 

Laura Hayes-Meerman eleinte vállfájdalomra panaszkodott, miután hazatért a vermonti síelésből a 14 éves fiával. Az orvosok először izomhuzódásra gyanakodtak, ezért nem is kezelték az 52 éves nőt. 

Ezt követően azonban több veszélyes tünet is felütötte a fejét, többek között az, hogy feketedni kezdett Laura bőre. Ekkor vérvizsgálatot végeztek, amelyből kiderült, hogy húsverő baktérium, konkrétan a streptococcus pyogenes támadta meg.

Ezt követően a beteget átirányították az Albany Medical Centerbe, ahol 5 műtétet végeztek el rajta, hogy eltávolítsák a sérült bőr- és izomszöveteket. Az orvosok nem sok reményt láttak a gyógyulásra: azt mondták, kezdjen el a család búcsúzkodni Laurától. 

Később további műtétekre volt szükség, ugyanis a baktérium elhatalmasodott a szervezetén, és létfontosságú szerveket támadott meg. Összesen 14 operáción esett át, és rengeteg helyen hegek éktelenítik a testét, de még így is nagyon boldog, hogy életben maradt: 

"Nagyon örülök, hogy a karom és a mellem megmaradt, de persze így is sok heg keletkezett a testemen. A jobb oldalamból kivágott bőrt a testem más területeit borító szövetből pótolták, így mindkét oldalon viselnem kell a betegség nyomait. Amikor először tükörbe néztem, azt hittem szívrohamot kapok a látványtól. De később rájöttem, hogy mindez nem számít. A lényeg, hogy élek és egészséges vagyok." - mondta Laura. A betegségéről készült képeket itt tudod megtekinteni.