A Dabas U19-es csapatának legtehetségesebb játékosa, Duhaj Ádám a kakucsi mérkőzésen gólt lőtt, majd később cserét kért. A pálya szélén összeesett, és leállt a légzése, pulzusa.

"Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig... – mondta el a Foci a Köbönnek a fiú edzője, Farkas Krisztián. "Az oldalvonal mellett tartózkodók állítják, a kapu mögött még kinyújtózott, mintha szúrna a szíve, aztán összeesett. Rohantunk, sprinteltünk, mert láttuk, hogy nagy a baj. Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút.Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa. Húsz perc múlva jött a segítség, és még ők is dolgoztak vele legalább másfél órát a helyszínen és az autóban.Nem tagadom, mindvégig attól tartottam, egyszer csak kiszállnak a mentősök, és azt mondják, hogy eddig tudtak küzdeni Ádám életéért..." - tette hozzá, és azt is, hogy a kocsiban is még háromszor újra kellett éleszteni.

Forrás: Origo

"A többi már Ádámon, meg a Jóistenen múlik. Nagyon reméljük, hogy túléli, és nem lesz maradandó agykárosodása" - mondta az edző, és arról is beszélt, hogy a fiú apja is ott volt a helyszínen. "Valóban ott voltam a meccsen, elindultam focizni onnan, és utána hívtak, hogy mi történt és menjek vissza. Itt vagyunk bent Ádám mellett, akit továbbra is mesterséges altatásban tartanak" – mondta a Borsnak az édesapa.