Két európai hegymászó életéért küzdenek a Himalájában

Forrás: -- -
hegymászás Himalája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két európai hegymászó, egy francia nő és egy lengyel férfi életéért küzdenek a mentőegységek a Himalájában - jelentette a lengyel sajtó szombat hajnalban.

Mindkét mászó a Nanga Parbat csúcsára próbált felmászni, de elakadtak. Két pakisztáni mentőhelikopter indult utánuk, hogy lehozzák őket a hegyről. Négy lengyel önkéntest vittek fel a Nanga Parbat alaptáborába, akik igyekeztek minél előbb 7000 méteres magasság fölé jutni, hogy megmentsék a két szerencsétlenül járt hegymászót.

A francia nőt, Elisabeth Revolt meg is találták; még életben van, fagyási sérülései vannak és nem tud járni. A mentőegységek szerint nehéz lesz lehozni a hegyről. A lengyel Tomasz Mackiewiczhez viszont még nem sikerült eljutni. Ő a lengyel sajtó szerint hóvakságot kapott, és hegyibetegségtől is szenved. Testvére egy nappal korábban úgy nyilatkozott, hogy csodával érne fel, ha túlélné a megpróbáltatást.
A 8126 méter magas Nanga Parbat a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsa. A pakisztáni hegymászószövetség szerint mínusz 60 Celsius-fokos hideg van ott, ahol a hegymászók elakadtak.

Forrás: --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.