A Survivor versenyzője, Benedek személyi edzőként dolgozik, egészségesen él. De nem volt ez minidg így: korábban alkoholista volt. Keményen dolgozott azért, hogy megszabaduljon függőségétől.

"Elég komoly alkoholproblémáim voltak. (...) Nem arról volt szó, hogy buli buli hátán. (...) Imádtam, mindig arra vágytam, várod azt, hogy berúgjál. És sajnos ez egy csapda. Az összes alkoholista ebbe esik bele, hogy az az állapot, az nagyon szép és jó, de amint már kijössz belőle, borzasztó a világ. De nem olyan, mert ez csak egy kreaált kép, egy álom, ez egy illúzió. És ez a lényeg, hogy valaki vagy ebben éli le az életét, vagy valaki, mint mondjuk én, erőt vesz magán" - mondta Benedek az RTL Reggeli című műsorában, akinek még a kórházba szállítás sem nyitotta fel a szemét. "Volt egyszer olyan is, hogy intenzívre kerültem, majdnem meghaltam. Magasabb volt az alkoholmérgezés aránya, mint amennyit ki kellett volna, hogy bírjak. Az a csúnya az egészben, hogy én még akkor is, aznap berúgtam."

Benedeket a sport mentette meg, de úgy hiszi, mindenki számára van kiút, csak meg kell találni azt az okot, ami miatt érdemes letenni a poharat.