A sürgősségi osztályra került Kasza Tibi édesanyja. 

Kasza Tibi és testvére, Gábor Thaiföldön értesültek arról, hogy édesanyjukat be kellett vinni a sürgősségi osztályra - írja a TWN.hu. A cukorbeteg asszony nem először kerül kórházba, tavaly például minden követ megmozgattak, hogy súlyos beteg édesanyjuk lábát ne kelljen amputálni, most viszont úgy érzik, semmit sem tehetnek.

„Szegeden, egy sürgősségi osztályon, aminek a nevében is benne van, hogy 'sürgősségi', több mint öt órája ott ücsörög a súlyos cukorbeteg édesanyám, akinek trombózisgyanúja van" – mondta el Tibi.  „A nővéreknél, akiket telefonon értem el, és segítőkészek voltak, kikönyörögtem, hogy valamit toljanak már oda legalább édesanyámhoz, hogy rátehesse a lábát, ha tényleg trombózisa lenne" - tette hozzá. 

A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.


„Nem magunk miatt emelem fel a hangom, hanem mindenkiért, akinek át kell mennie ezen, fél napot ülve egy sürgősségin, azt remélve, valaki könnyít a szenvedésükön. Nem hibáztatom a túlterhelt orvosokat sem, hisz tudom, mikkel küzdenek. De, ha valakinek perceken múlik az élete, annak ezek az órák végzetesek, és persze, ha kész a baj, akkor indul az egymásra mutogatás" - nyilatkozta a műsorvezető. 

Fotó: Polyak Attila - Origo