Három kemoterápia és egy csontvelő-átültetés után visszatért leukémiája a 8 éves Julian Malankowskának. Az orvosok lemondtak róla, szülei is elfogadták, el kell engedniük gyermeküket. Julian állapota azonban javulni kezdett, betegsége átalakult a leukémia kezelhető formájává. 

A 8 éves Julian Malankowska esete egy a hétmilliárdból az orvosok szerint, hiszen ALL típusú akut leukémiája ATL típusúvá alakult át, ami már a betegség egy kevésbé agresszív formája. 

Orrvérzéssel vitték szülei kórházba 2016 szeptemberében, mikor az orvosok megmondták: sajnos az átültetés nem hozta meg a várható eredményt, meg kell békélniük a gondolattal, hogy el fogják veszíteni gyermeküket. Három kemoterápia és egy csontvelő-átültetés után ugyanis a kisfiúnál visszatért a rák - írja a Mirror.

"Nem tudtuk elhinni, de fel kellett készülnünk Julian halálára. El kellett magyaráznom a négyéves testvérének, Leonnak is, hogy a bátyja meg fog halni" - emlékezett vissza a történtekre Julian édesanyja, Aneta Malankowska. A kistestvér is szóba jött korábban mint lehetséges donor, azonban a mintavétel után kiderült, hogy nem egyeznek. 

#Whatabraveboy#mummyandson#pleaseshare#helpmesavehim#myeverything❤️ https://www.gofundme.com/help-me-survive-terminal-

Aneta Katarzyna Malankowska (@anetamalankowska) által megosztott bejegyzés,

Miután minden kezelést megszüntettek, Julian állapota javulni kezdett, ALL típusú leukémiája átalakult ATL-é, ami még mindig a betegség akut formája, azonban már egy kevésbé agresszív faja. Az édesanya meg van győződve róla, hogy a különleges étrend is segített fia gyógyulásában, melyben helyet kapott például a lúgos víz és a friss gyümölcslevek is.