Kortársai furcsának találták a most 26 éves Vicky Whitingot, akit a legmeglepőbb dolgok borítottak ki. Megállapították, hogy autista, ma már elfogadja magát, boldog házasságban él. 

"Ez vagyok én. Autista vagyok. Sokszor mondták már, hogy nem tűnök autistának, de az vagyok. Büszke vagy arra, aki vagyok, ahová eljutottam" - írta fotójához az autizmus világnapja alkalmából Vicky Whiting, akiről sokáig szülei sem tudták, milyen rendellenességgel küzd. 

A legmeglepőbb dolgok borították ki, például nem bírta, ha hozzáér a ruhája cimkéje vagy, ha valaki hangosan rág mellette - írja a Mirror. A lány azt is elárulta, hogy nem volt túl jó tanuló, szünetekben pedig sokszor csak sétált a játszótér körül, de ő is és a környezete is úgy gondolták, hogy ő ilyen. Feltűnő tünetei nem voltak.

Egy pszichológus mégis rájött betegségére, amikor listaírásra kérte. Fel kellett jegyeznie azokat a dolgokat, amik kiborítják. Mióta megtudta, mivel kell szembenéznie, elfogadta magát. Ma már 26 éves és boldog házasságban él.