Életmódváltás, gyógyszeres kezelés és szigorú orvosi felügyelet vár Szabó Zsófira. A Story Extra műsorvezetője már azt hitte meggyógyult, de visszatért inzulinrezisztenciája - írja a Blikk.

A 29 éves műsorvezető a betegsége miatt nem tudott sokáig teherbe esni, és most, hogy befejezte a szoptatás, a kór visszatért, mindent kezdhet előről.

"Sajnos, visszatért a betegségem, és azért beszélek erről, mert rengetegen járnak hozzám hasonló cipőben. Egyszer már sikerült legyűrnöm az inzulinrezisztenciát, és tünetmentes lettem. Tehát van remény, magam is ebből merítek erőt, mert tudom, hogy megint sikerül elérnem a tünetmentes állapotot" - mondta Zsófi Blikknek.

Szabó Zsófi betegsége visszatértForrás: Szabó Zsófi oldala / Facebook


Zsófi a terhessége előtt teljes kivizsgálláson esett át, akkor derült fény a betegéségre. Az orvosa beállította a gyógyszereket és szigorú diétát írt elő. A fiatal anyuka tünetmentes lett, azt mondja, sosem volt még olyan jó formában, mint akkor. Aztán megszületett a kisfia, Mendel, és a szoptatás miatt felborult a diéta.

"Szerettem volna Mendelt minél tovább szoptatni, ezért nem akartam megvonni a szervezetemtől semmit, amit kívánok. Azóta viszont újra rossz a közérzetem. Teljes életmódváltás, gyógyszeres kezelés, kitartás és egy nagy adag elhatározás. Nincs csaló nap, nincs kifogás. A cukorbetegség a tét és a meddőség, ez nem játék! Én azt ajánlom, hogy ilyen esetben mindenki konzultáljon az orvosával, mert minden szervezet más. Kinek több, kinek kevesebb mozgásra van szüksége, és a diéta is eltérő lehet" - mondta Zsófi.