Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, ki hogyan szereti enni a banán. Éretlenül, zölden? Vagy éretten, kissé barnán? Most kiderült, hogyan érdemes fogyasztani.

A 2,3 millió rajongóval rendelkező „Fitness Meals" nevű Instagram-oldal tett ki a közösségi oldalra egy olyan fotót, amely 15 banán van egymás mellé téve – érettségüknek megfelelően sorba rendezve. Ezt követően a fiók tulajdonosa megszavaztatta a követőket, hogy hogyan szeretik leginkább megenni a trópusi gyümölcsöt.

Természetesen renget hozzászólás érkezett a bejegyzéshez és a vélemények nagyon különbözőek voltak. A többség a 8 és 10 közötti állapotot választotta, amikor a banánnak sárga színe van, de még nem jelennek meg rajta barna pöttyök. Ezt követte a 6-os és a 7-es, amikor zöldes-sárgás színe van a gyümölcsnek.

What's your choice? I would do between 5 and 6 #fitness_meals

Fitness Meals (@fitness_meals) által megosztott bejegyzés,

Volt azért néhány kirívó vélemény, volt, aki nagyon zölden szereti a banánt, míg más csak nagyon éretten hajlandó megenni.

Rhiannon Lambert táplálkozás-szakértő a DailyMailnek elárulta, a banán rengeteg káliumot tartalmaz függetlenül attól, mennyire érett a gyümölcs. Ugyanakkor a cukorbetegeknek ajánlott az érettlenebbet választaniuk, így ugyanis még kevesebb cukor van benne. Az emésztési problémákkal küzdőknek viszont pont az ellenkezőjét ajánlják: az érettebb gyümölcs könnyebben emészthető.