Kutatók segítségével végre megszabadulhatunk az izzadságszagtól

Forrás: Thinkstock -
izzadság izzadás kutatás baktérium dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók segítségével lehet, hogy sikerül megalkotni azokat a dezodorokat, amelyek nem csak elfedik az izzadságból adódó kellemetlen szagokat, hanem megakadályozzák azoknak a létrejöttét.

Jó hír azoknak, akik rengeteget izzadnak: kutatóknak ugyanis sikerült beazonosítaniuk azt a baktériumot, amely az izzadás során kialakuló kellemetlen szagokért felel. Ezáltal a gyártóknak nem kell több kísérletezgetniük, gyárthatnak olyan dezodorokat, amelyek nem csak elfedik a szagokat, de el is pusztítják ezeket a baktériumokat.

A tudósok régóta sejtették, hogy bizonyos baktériumok okozzák a testszagot, de csak mostanra sikerült ezeket be is azonosítaniuk. A baktériumok az izzadás során a hónaljunkban összekeverednek a szagtalan összetevőkkel, amelyekkel egyesülve különböző vegyi anyagokat hoznak létre. A kutatók most azon dolgoznak, hogy ezt a folyamatot megakadályozzák - számolt be róla a DailyMail.

Végre eltűnhet a kellemetlen izzadásszag Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.