Komoly beavatkozáson esett át Gáspár Győző. A részeltekről felesége, Gáspár Bea beszélt videójában. 

Nem tudni pontosan, hogy milyen beavatkozáson, esett át Gáspár Győző, de azt igen, hogy hétórás volt, így sejthető, hogy igencsak komoly lehetett. 

Azt is tudni lehet, hogy korábban zsírleszíváson esett át, valamint gyomorgyűrűt is kapott, amit 2009-ben eltávolítottak. A Borsvette észre, ahogyan Gáspár Beát élő főzős videójában férje állapotáról kérdezik. A Konyhafőnök zsűritagja a következőképp válaszolt: 

"Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, mert ez a műtét most pont olyan volt, hogy nem kellett volna, hogy jöjjön és ő sem számított rá. Mivel nagyon jó ismerőse a doktor úr, ezért be kellett őt nyomni valahogy Pécsre. Nem azért, mert az élete forgott kockán, de már nem volt komfortos neki az előző dolog, ami benne volt. Aki ismeri, az tudja, miről beszélek, viszont ez a régi dolog gondot okozott neki a mindennapjaiban, ezért azt kivették és egy elég komplikált műtéte volt. Nagyon sokáig volt benn a műtőben, amiért nagyon aggódtam. A doktor úr teljesítménye előtt is le a kalappal" - mondta Gáspár Bea. A kamerát kezelő Evelin pedig azt is hozzátette: apját 6-7 órán keresztül műtötték. 

A Bors Gáspár Győzőt is megkereste, ám nem akart nyilatkozni állapotával kapcsolatban.