Minden ötödik magyar iszik sört annak egészségügyi hatásai miatt

Forrás: Shutterstock -
ivás sör egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan tisztában vannak a sör legalapvetőbb egészségügyi hatásaival, de ezeken túl is vannak pozitív következményei a sörfogyasztásnak!

Minden ötödik ember ivott már sört kifejezetten annak pozitív egészségügyi hatásai miatt, és ez nemcsak egy jó indok arra, hogy felbonthassanak egy folyékony kenyeret, hiszen ennek a keserű italnak valóban vannak előnyei. Azt kutatták, hogy a magyarok mennyire ismerik ezeket.
Ugyan a sör legalapvetőbb pozitív egészségügyi hatásaival a magyarok többsége tisztában van, számos további előnyét már kevesen ismerik – derült ki a sörfesztivál szervezőinek kutatásából.

A sörnek jótékony hatásai is vannak Forrás: Shutterstock

„Azt látjuk, hogy sokan hiányos vagy – ami még rosszabb – téves információval rendelkeznek. Szeretnénk elérni, hogy a sörről helyes kép éljen a fejekben, és ez ugyanúgy kiterjed az egészségügyi hatásaira, mint például a megfelelő fogyasztási szokások megalapozására" – reagált a felmérés eredményeire Kurucz Gergely a FIRST Craft Beer tulajdonosa.

A magyarok körében a sörivás legismertebb előnye a vesekő megelőzése, szintén sokan tisztában vannak vele, hogy

az ital alkalmas lehet egyes aminosavak, ásványi anyagok és vitaminok pótlására.

Azt ugyanakkor már csak a válaszadók fele tudja, hogy a megtévesztő elnevezés ellenére a sörhas kialakulásáért nem a sör a felelős, míg az ital gyulladáscsökkentő tulajdonságáról nagyon kevesen hallottak.


A sörivás hölgyekre gyakorolt jótékony hatásai is kevéssé ismertek: a szoptató kismamáknak a tejszaporító hatása miatt érdemes alkoholmentes sört fogyasztaniuk, míg az idősebb hölgyek a menopauza tüneteit enyhíthetik vele. A hézagos ismeretek ellenére minden ötödik válaszadó ivott már sört kifejezetten annak egészségügyi hatása miatt, ami azt jelzi, hogy megjelentek az egészségtudatos fogyasztók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.