Ezért ne töltsd újra a PET-palackot

Forrás: AFP -
betegség műanyag PET-palackok baktérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek azt ajánlják, soha ne töltsük újra a PET-palackokat, ugyanis súlyosan megbetegíthet.

Káros lehet az egészségünkre, ha újratöltjük a PET-palackokat, ebből ugyanis a hő vagy a savas anyag hatására valamint a dörzsöléstől káros vegyületek oldódhatnak ki, amelyek belekerülnek az italunkba – írja a Magyar Mezőgazdaság.

Ezek a vegyületek akár a májat, veséket, a tüdőt is károsíthatják, és okozhatnak bőrirritációt és légzőszervi problémákat is.

Soha ne töltsd újra a PET-palackot Forrás: AFP

A PET-palackokat akkor se töltsd újra, ha azt alaposan átmostad. Orvosok szerint ugyanis akkor sem lesz teljesen tiszta.

Érdemes tudni tovább, hogy a felbontás után már egy napon belül megjelennek a baktériumok és a penészgombák a műanyag felületen.

Szakemberek azt javasolják, használat után dobjuk ki a szelektív kukába és inkább üvegből vagy fémből készült italtartókat alkalmazzunk.

Ezért nem szabad nedves hajjal elaludnihttp://www.life.hu/drlife/20180810-ezert-nem-szabad-nedves-hajjal-elaludni.htmlIdőhiány vagy lustaság miatt sokan fekszenek le nedves hajjal, így nem kell a szárítással is foglalkozni, de a hajformázást másnap reggel ők sem ússzák meg. És nem ez az egyetlen hátránya annak, hogy vizes hajjal fekszel le! Dr. LifeOrigoIsmerd meg a görögdinnye jótékony hatásaithttp://www.life.hu/drlife/20180810-ismerd-meg-a-gorogdinnye-jotekony-hatasait-egeszseg.htmlSzereted a görögdinnyét? Akkor van egy jó hírünk: fogyasztásával egészségi állapunk is javítható. Miben mutatkozik ez meg? Eláruljuk! Dr. Life--Műtét vár R. Kárpáti Péterrehttp://www.life.hu/drlife/20180810-mutet-var-r-karpati-peterre.htmlMűtét vár R. Kárpáti Péterre, a színészt otthonában érte baleset pár napja. A beavatkozást nem lehet sokáig halogatni, a hónap végén sor kerül rá. Dr. Life--Charlie Sheen öngyilkos akart lenni miután megtudta, HIV-pozitívhttp://www.life.hu/drlife/20180809-charlie-sheen-ongyilkos-akart-lenni-miutan-megtudta-hivpozitiv.htmlCharlie Sheen kétségbeesett, amikor megtudta, hogy HIV-pozitív. Elárulta, hogy öngyilkos akart lenni. Dr. Life--Beyoncé sürgősségi császármetszéssel hozta világra ikreithttp://www.life.hu/drlife/20180807-beyonce-surgossegi-csaszarmetszessel-hozta-vilagra-ikreit.htmlBeyoncé eddig semmit nem osztott meg ikrei, Rumi és Sir születéséről, de most egy interjúban elárult néhány részletet. Kiderült, hogy sürgősségi császármetszéssel jöttek a kicsik világra. Dr. Life--Fogkrémet ajánl a blogger mellnagyobbításra, nem szabad bedőlnihttp://www.life.hu/drlife/20180804-fogkremet-ajanl-a-blogger-mellnagyobbitasra-nem-szabad-bedolni.htmlJoghurt, uborka, vazelin, fogkrém - többek között ezeket az összetevőket keveri össze egy blogger, a melleire keni, és azt állítja, hogy ettől nagyobbak lesznek. Vigyázat, nem szabad bedőlni! Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.