A tüsszentés zavaró lehet, de annyira nem foglalkozzunk másokkal, hogy visszatartjuk, mert borzasztó dolgok történhetnek.

Ha tüsszenteni kell, akkor eresszük nyugodtan szabadon, de azért zsebkendőbe. Borzasztóan egészségtelen visszatartani, erre figyelmeztetnek az orvosok. Egy fiatalember elrettentő példáját osztották meg, hogy senkinek eszébe se jusson befogni az orrát, és becsukni a száját, ha jön az inger.
Egy 34 éves férfi ugyanis így tett, és nem sokkal ezután fájdalmat érzett a torkában, valamint alig tudott beszélni vagy nyelni.

 

Soha ne tartsd vissza a tüsszentéstForrás: Shutterstock

A nagy erejű tüsszentés visszatartásával sikerült átszakítania a torkát, pattogó, csikorgó hangokat hallott, mely a mellkas mély szöveteibe és izmaiba eljutott légbuborékok miatt keletkezett. A férfi kórházba került, ahol erős gyógyszereket kapott és egy csövön keresztül táplálták, míg a szövetek helyre nem álltak. Természetesen ez nem az általános következménye a tüsszentés visszatartásának, hanem a legrosszabb dolog, ami történhet, de elég elrettentő ahhoz, hogy senki ne próbálja meg befogni az orrát és száját – írja a Men's Health.