Rendkívül ritka, világszerte mindössze 500 embert érintő genetikai betegséggel, a Hutchinson-Gilford progeriával él a 11 éves kis Adalia Rose. A kislány hétszer olyan gyorsan öregszik, mint mások. 

A betegség nem csak a gyors öregedéssel jár, hanem például kopaszodással, kóros soványsággal, ízületi problémákkal és bizonyos torzulásokkal az arcon. A betegség a szellemi fejlődést nem érinti hátrányosan; az intelligencia általában átlagos vagy akár átlag feletti is lehet. 

A kislány, akit a Facebookon 13,6 millióan követnek már elfogadta állapotát, szülei pedig úgy bánnak vele, mint a testvéreivel, és nem a betegségére fókuszálnak. 

 "Nem gondolunk a jövőre, egyszerűen napról napra élünk. Az a fontos, hogy Adalia mindent megkapjon, amire vágyik, de közben tanulni, fejlődni is tudjon. Mellette mi is nap mint nap rengeteget tanulunk" - idézi a szülőket a Barcoft TV nyomán a Nuus

A progeriára nincs gyógymód, a 11 éves Adalia várható életkora körülbelül 13 év: a betegek legalább 90%-a szívinfarktusban vagy a stroke-ban hal meg.