Napokig tartó némaságra ítélte az orvos Dolhai Attilát, aki vírusos gégegyulladást kapott. Így nem tudott énekelni Koppány szerepében sem, az István, a királyban. 

Telt házzal várta a Budapesti Operettszínház az István, a király keddi előadását, ám Dolhai Attila nem tudott színpadra állni Koppány szerepében. Vírusos gégegyulladást kapott, orvosai némaságára télték. Legközelebb október 21-én énekli Koppányt. 

Dolhai Attila néhány napig halkan sem beszélhetFotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

"A szívem jobban fáj, mint a torkom! – ismerte el a Jászai Mari-díjas színművész, aki betegség miatt csaknem négy éve nem mondott le előadást. – Elmondani nem tudom, méghozzá szó szerint, mennyire készültem erre a szerepre, amelyet pályafutásom egyik csúcspontjának tartok. Most is bizsergek, ha a sikeres múlt pénteki és a vasárnapi előadásra gondolok. Vigyáztam magamra, annál is inkább, mert ez a vírus egy ideje már ott keringőzött az Operettszínházban, de valahogy rám talált. A gégészeten titkon reméltem: minden eszköz, amely a színpadra visszajuttat, elfogadható, mert szent a cél, de pár napig a halk beszédtől is eltiltottak" - továbbította a színház sajtóosztálya Dolhai Attila szavait a Blikknek

Az Operettszínház több színésze is lebetegedett az utóbbi időben, szerencsére Fekete Pál, a "másik" Koppány be tudott ugrani Dolhai helyére.