Kutatók megtalálták a szert, ami meggyógyítja a szuvas fogakat

Forrás: Dreamstime -
tudós fogszuvasodás kutató Alzheimer-kór Tideglusib
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Londoni kutatók véletlenül találtak rá arra a szerre, ami visszanöveszti a sérült, vagy romlott fogakat. Egy kísérleti stádiumban lévő Alzheimer-gyógyszerről van szó - írja a Házipatika.

A kutatók a napokban tették közzé tanulányukat, melyben arról számolnak be, hogy az Alzheimer lehetséges gyógymódjait kutatva olyan gyógyszert fedeztek fel, amiről kiderült, hogy meggyógyítja a rossz, szuvas fogakat. A piacra kerülésre még várni kell, a szert klinikai teszteknek vetik alá, de nagy az esély arra, hogy megvan az első gyógyszer, ami meggyógyítja a fogakat.

Megtalálták a gyógyszert, ami meggyógyíthatja a lukas fogakat Forrás: Dreamstime

A Tideglusib nevű kísérleti gyógyszer olyan mellékhatással rendelkezik, ami arra ösztönzi a dentint, hogy növekedjen. Ez egy neurológiai szer, ami az idegsejtek számát többszörözi, és pont ezt a sejtszaporító hatását fejti ki a fogakra is. A gyógyszernek köszönhetően tehát a sérült fog elkezdi gyógyítani önmagát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.