Az egykori modell 20 éven át viselt szemüveget, de már nagyon zavarta, hogy a kontaktlencsétől folyamatosan kiszárad és hamar elfárad a szeme. Ezért döntött a műtét mellett, és nem bánta meg. 

Lipcsei Betta élete 13 másodperc alatt teljesen megváltozott: ennyi ideig tartott ugyanis a műtét, ami visszaadta a műsorvezetőnek a látását, pontosabban a tisztán látását. Az egykori modell 20 évig hordott szemüveget, de már a munkájában is zavarta, hogy a kontaktlencsétől folyamatosan kiszárad, és hamar elfárad a szeme.

Megváltozott Betta életeFotó: Mudra László - Origo

Ezért vállalkozott a beavatkozásra, melyet dr. Perényi Kristóf szemész-, refraktív sebészorvos végzett. A különleges eljárásnak köszönhetően 6 dioptriát javítottak a műsorvezető szemén. Betta elárulta, nem volt ideges a műtét előtt.

Nyilván van egy alap izgalmi állapot, hiszen az ember látásáról van szó, ám attól kezdve, hogy megvolt az első beszélgetés az orvossal és a szakmai stábbal, már nem volt bennem semmi félsz. Persze odafigyeltem a klinika kiválasztására, és olyan helyet kerestem, ahol steril körülmények között műtenek" – mondta Betta, akinél minden korábbi aggodalmat felülírt az, hogy tudta, gyerekkora óta először fogja újra élesen látni a világot szemüveg nélkül. Attól eltekintve, hogy a beavatkozás alatt nem tudtam pislogni, semmi kellemetlenség nem volt az egészben, pár perc múlva már el is hagyhattam a műtőt. Akkor még olyan volt, mintha egy vízesésen néztem volna át, de hamarosan kezdett tisztulni a kép, és 5 perc után már azt tapasztaltam, hogy jobban látok, mint korábban. Még pár óráig éreztem egy pici szúrást a szememen, de az sem volt vészesebb annál, mint amikor korábban elmozdult a kontaktlencsém" – emlékezett vissza Betta a beavatkozásra. Az azóta elvégzett kontrollokon kiderült, hogy a műtét tökéletesen sikerült. Így a műsorvezetőnek már sosem kell az éleslátása miatt aggódnia.

Megműtötték Lipcsei Betta szemétForrás:Kallai Istvan

A foci vébé alatt történt ominózus élőadásos bakija kapcsán elárulta, hogy az nem a rossz látás számlájára volt írható: Egyszerűen csak fáradt voltam, ezért mondtam, hogy másnap a Ferencváros játszik Belgium csapatával. A műtét óta azonban már volt pár esti adásom, és nagyon jó érzés, hogy nem fárad el a szemem a lencse miatt, és tökéletesen élesen látom a szövegem a késő esti híradó végén is." Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak neki, de a kamerák mögött álló kollégáknak is könnyebb lett az élete, hiszen nem kell "átrendezni" a stúdiót azért, hogy Betta el tudja olvasni a feliratot a távolabbi kamerákra szerelt súgógépeken is.