Motorbalesetet szenvedett évekkel ezelőtt Rékasi Károly. Akkor a klinikai halál állapotából hozták vissza. Azóta a színész úgy érzi, újjászületett, két születésnapot ünnepel. 

Rékasi Károly színész 56. születésnapját ünnepelte. Ám a Blikknek elárulta: motorbalesete óta két születésnapja van. 

"Mondhatjuk, én már két születésnapot ünneplek. Ezt a hivatalosat és a baleset napját, mert akkor ott, a fal mellett engem újra kellett éleszteni, a klinikai halál állapotában voltam" - mondta a lapnak Rékasi. 

Rékasi Károly két születésnapot ünnepel balesete ótaFotó: Marton Szilvia/Origo

A színész úgy érzi, sokat köszönhet szeretteinek, főként kedvesének, Pikali Gerdának. Születésnapján rendszeresen körbetekeri a Balatont, most azonban a Velencei-tó mellett döntött. Családja pedig a túra közben lepte meg. "Amikor megjelent az édesanyám és a húgom előttem, a kerékpárút közepén, az fantasztikus érzés volt" - mesélte a színész. Édesanyja sokat aggódott érte a gyógyulás alatt. "Elsírta magát, amikor megpillantott. Ez volt a legnagyobb ajándék a világon, 76 évesen utazott oda a húgomékkal Jászberényből! A fiam, Zsigmond is ott volt a párjával, éreztem a törődést és a szeretetüket. Így jó 56 évesnek lenni" - tette hozzá Rékasi Károly.