A magyarok negyede szívbetegségbe hal bele, ez a duplája az EU-átlagnak

Forrás: pixabay.com -
szívbetegség egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyarok negyede szívbetegségbe hal bele, ez a duplája az EU-átlagnak: ez azt jelenti, hogy évente nagyjából 33 ezer magyar hal meg szívprobléma miatt.

Szinte pontosan a negyedét teszik ki az összes magyarországi halálesetnek azok, amelyeket valamilyen szív- és érrendszeri betegség okozott - derül ki a hvg.hu szerint az Eurostat adataiból. Ez azt jelenti, hogy

A magyar adat több, mint a duplája az európainak: az EU egészében 12 százalékos az arány. A régiónkból Szlovákia is nagyon rosszul áll, az ottani 27 százalék a harmadik legrosszabb mutató az egész unióban, csak Litvánia (38 százalék) és Lettország (29 százalék) áll rosszabbul. A legjobb helyzetet Franciaországban és Hollandiában mérték, ahol a haláleseteknek csak 6 százaléka vezethető vissza szívproblémákra.

Forrás: pixabay.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.