A mellrák szűrésének fontosságára hívják fel a figyelmet a lánchídi sétán

Forrás: NORTHFOTO/©Adam Bullingham / SWNS.com/Adam Bullingham / Swns.Com -
mellrák szűrés Lánchíd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap rendezi meg a hagyományos lánchídi sétát "Minden nő számít!" jelmondattal az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület.

Az egyesület az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: évente csaknem 8500 embert diagnosztizálnak Magyarországon a betegséggel, élete során minden 8-9. nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás.

Forrás: NORTHFOTO/©Adam Bullingham / SWNS.com/Adam Bullingham / Swns.Com

Ismertették: a séta előtt szabadtéri programokkal, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. Délután a Magyar Tudományos Akadémián a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mit érdemes tudni a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, valamint arról, hogyan függ össze a testmozgás és az étrend az egészséggel. A hídséta naplementekor, 18.30-kor kezdődik.
Ezen a napon adják át a Körtvélyes Éva újságírói díjat és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíjat is.
Nancy Brinker 2001 és 2003 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Mellrákban elhunyt nővére emlékére Susan G. Komen A Gyógyításért néven alapítványt hozott létre. A lánchídi séta iránt érdeklődők további részleteket az egyesület weboldalán találhatnak.
Magyarországon az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2002 óta minden évben megrendezi a hídsétát, hogy felhívja a figyelmet a mellrák veszélyeire és a szűrés fontosságára.

A magyarok negyede szívbetegségbe hal bele, ez a duplája az EU-átlagnakhttp://www.life.hu/drlife/20180930-a-magyarok-negyede-szivbetegsegbe-hal-bele-ez-a-duplaja-az-euatlagnak.htmlA magyarok negyede szívbetegségbe hal bele, ez a duplája az EU-átlagnak: ez azt jelenti, hogy évente nagyjából 33 ezer magyar hal meg szívprobléma miatt. Dr. LifeOrigoA férfiak fele depressziós szex után (18+)http://www.life.hu/drlife/20180929-a-ferfiak-fele-depresszios-szex-utan-posztkoitalis-depresszio.htmlApátiáról és kiüresedésről beszéltek egy felmérésben férfiak. Ezek azok az érzések, amelyek jóleső nyugalom helyett elöntik őket, miután befejeztek egy szeretkezést. Dr. LifeOrigoSzívizomgyulladás miatt hónapokig nem röplabdázhat Dékány Bernadetthttp://www.life.hu/drlife/20180929-szivizomgyulladas-miatt-honapokig-nem-roplabdazhat-dekany-bernadett-a-magyar-valogatott-szelso-utoje.htmlSzívizomgyulladás miatt novemberig biztosan nem röplabdázhat Dékány Bernadett, a magyar válogatott szélső ütője.Dr. Life--Az első aktus után kómába esett pénisz nélkül született férfihttp://www.life.hu/drlife/20180929-az-elso-aktus-utan-komaba-esett-penisz-nelkul-szuletett-ferfi-45-eves-andrew-wardle.htmlA 45 éves Andrew Wardle férfiasság nélkül született, nemrégiben építettek be neki egy műpéniszt, amihez a kezéből vett bőrt használták fel. Nemrégiben hírt is adtunk arról, hogy megtörtént az első aktus, az azonban csak most derült ki, hogy az együttlét nem várt fordulatot vett. A férfi kómába esett. Dr. Life--Így él a Hutchinson-Gilford progeriában szenvedő 11 éves kis Adalia Rosehttp://www.life.hu/drlife/20180908-igy-el-a-hutchinsongilford-progeriaban-szenvedo-11-eves-kis-adalia-rose-hetszer-gyorsabban-oregszik.htmlRendkívül ritka, világszerte mindössze 500 embert érintő genetikai betegséggel, a Hutchinson-Gilford progeriával él a 11 éves kis Adalia Rose. A kislány hétszer olyan gyorsan öregszik, mint mások. Dr. Life--Sose vedd meg a fehér csíkos csirkemellet: egészségtelenhttp://www.life.hu/drlife/20180902-sose-vedd-meg-a-feher-csikos-csirkemellet-egeszsegtelen-egy-tanulmany-szerint.htmlAz egészségtudatosan táplálkozók sokkal gyakrabban választják a csirkemellett a vörös húsok helyett, ám arra már nem mindenki figyel, hogy megfelelő minőségű kerüljön a kosarába. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.