szív világnapja szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A statisztikák szerint Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek az egyik vezető halálok. Egyes betegségek, mint például a magas vérnyomás, sokáig panaszmentesek, így csak akkor veszünk róluk tudomást, ha már bajt okoznak. De mit tehetünk szívünk egészségéért. 

A a szív- és érrendszeri betegségek örökletesek is, de az életmódunk miatt is kialakulhat, ilyenek a dohányzás, helytelen táplálkozás, túlsúly például.

Van azonban az egészséges táplálkozáson kívül egy-két apróság, amivel tehetünk a szívünk egészségéért. Az étcsokoládé például erősíti a szervezetet, tele van antioxidánsokkal, de napi 1-2 kockánál többet ebből se fogyasszunk. Kis mértékben ugyanígy jó hatással van a szervezetre a vörösbor. Javítja az erek működését, csökkenti az érelzáródás lehetőségét.

Forrás: Shutterstock

A magyarok negyede szívbetegségbe hal bele, ez a duplája az EU-átlagnakhttp://www.life.hu/drlife/20180930-a-magyarok-negyede-szivbetegsegbe-hal-bele-ez-a-duplaja-az-euatlagnak.htmlA magyarok negyede szívbetegségbe hal bele, ez a duplája az EU-átlagnak: ez azt jelenti, hogy évente nagyjából 33 ezer magyar hal meg szívprobléma miatt. Dr. LifeOrigoA mellrák szűrésének fontosságára hívják fel a figyelmet a lánchídi sétánhttp://www.life.hu/drlife/20180930-a-mellrak-szuresenek-fontossagara-hivjak-fel-a-figyelmet-a-lanchidi-setan-vararnap-este.htmlVasárnap rendezi meg a hagyományos lánchídi sétát "Minden nő számít!" jelmondattal az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. Dr. Life--Szívizomgyulladás miatt hónapokig nem röplabdázhat Dékány Bernadetthttp://www.life.hu/drlife/20180929-szivizomgyulladas-miatt-honapokig-nem-roplabdazhat-dekany-bernadett-a-magyar-valogatott-szelso-utoje.htmlSzívizomgyulladás miatt novemberig biztosan nem röplabdázhat Dékány Bernadett, a magyar válogatott szélső ütője.Dr. Life--A vastagbélrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés a magyarok körébenhttp://www.life.hu/drlife/20180908-a-vastagbelrak-a-leggyakoribb-daganatos-megbetegedes-a-magyarok-koreben-fontos-a-szures.htmlMagyarország a világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 ember hal bele a betegségbe - mondta Fuszek Péter egyetemi adjunktus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.Dr. Life--Ezért szüntetik meg az EU-ban várhatóan az óraátállításthttp://www.life.hu/drlife/20180902-ezert-szuntetik-meg-az-euban-varhatoan-az-oraatallitast-a-magyar-alvas-szovetseg-kozlemenye.htmlAz évi kétszer történő óraátállításnak az EU-ban várható megszüntetése alvás-egészségügyi szempontból pozitív fejlemény. Az alvás és az ébrenlét évezredeken át kialakult természetes ritmusának, a cirkadián ritmusnak a mesterséges (intézményes) megzavarása ugyanis az emberi szervezetre negatívan ható fáziseltolódási következményekkel jár - írja közleményében a Magyar Alvás SzövetségDr. LifeThinkstockRákkal küzd az Omega gitárosa, Molnár György Elefánt http://www.life.hu/drlife/20180816-rakkal-kuzd-az-omega-gitarosa-molnar-gyorgy-elefant.htmlSzívproblémái után derült ki, daganatos beteg Molnár György Elefánt, az Omega gitárosa. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.